0 100 91 1

Test: Electrolux EXP26U338CW - Bäst i test portabel AC

En snygg luftkonditionering med miljövänligare köldmedium

Kategori: Portabel AC mellanklass Lokalyta: 40 m² Fläkthastigheter: 3 Max ljudnivå: 51 dB Köldmedium: R290 Vattentank: Nej Luftfuktning: Nej Luftavfuktning: Ja Luftrening: Nej Storlek (Höjd): 71 Storlek (Bredd): 47.6 Storlek (Djup): 38.5

Electrolux EXP26U338CW är en snyggt designad, stilren luftkonditionering som inte borde förstöra din heminredning alltför mycket. Den har ett avskalat hölje i vitt och upptill har du en svart kontrollpanel som inte borde vara särskilt svår att begripa sig på. Det följer med en fjärrkontroll, så du behöver inte nödvändigtvis använda kontrollpanelen på själva enheten.

Den här luftkonditioneringen klarar av att kyla utrymmen på upp till 40 m², vilket gör den lämplig för lägenheter eller enstaka rum i ett hus. Den här modellen använder gasen R290 som köldmedium (vilket är det vanligaste bland moderna luftkonditioneringar), och Electrolux menar att det är påtagligt mer miljövänligt än modeller som använder R410A.

Ventilationsslangen drar ner betyget
Electrolux EXP26U338CW får överlag goda omdömen av köparna. Den får bland annat beröm för att den är tystare än vissa andra modeller, och den får även plus i kanten för att de inbyggda hjulen gör den lätt att flytta. Den bedöms också vara lättanvänd och kontrollpanelen är lätt att förstå sig på.

Den får dock viss kritik för att den är otymplig, och lösningen med ventilationsslang är inte uppskattad av alla. Vissa menar exempelvis att det inte är optimalt ur allergisynpunkt, och vissa upplever också att det leder till att det läcker in varmluft i rummet igen. Att det inte ingår något fönsterkit drar också ner intrycket för vissa.

  • Kyler bra
  • lättanvänd
  • fjärrkontroll
  • Iögonfallande ventilationsslang
  • fönsterkit ingår inte
91