Test: Electrolux Ultraone ZUOORIGINR - Prisvärd testvinnare med fenomenal sugkraft

Energieffektivitet: Klass D Mattor: Klass B Hårda golv: Klass A Ljudstyrka: 69 dB Dammåtergivning: Klass A Vikt inkl allt: 7,6 kg Aktionsradie: 12 m Parkeringsfunktion: Baktill samt båda sidorna Indikator för påsbyte: Ja Påsvolym: 5 L Teleskophandtag: Ja

Electrolux UltraOne är tveklöst testets bästa dammsugare tack vare en välkomponerad blandning egenskaper och funktioner. Tyngst väger UltraOnes skoningslöst effektiva sugkraft som hanterar både hårda golv och tjocka mattor. Alla underlag blir välstädade utan att munstycket suger sig fast och det är enkelt att komma åt hörn och längs med lister. UltraOne är inte tystast i testet men är den dammsugare som bäst håller en rimlig ljudnivå utan att städförmågan påverkas negativt. Även räckvidden hos Electrolux UltraOne är bäst i testet. Dammsugarens reglage är utmärkta. Av-& på-knapp såväl som reglaget för sugstyrka är enkla att justera med foten.

Munstycket på Electrolux UltraOne har hjul med hölje i ett silikonliknande material, för mindre slitage på golvet under dammsugning. Själva dammsugaren har två stora hjul baktill och ett litet undertill, vilket gör UltraOne smidig att dra efter sig, den klarar också trösklar väl. Bärhandtaget är enkelt att komma åt och bekvämt att hålla i. Överlag så känns detaljerna mycket påkostade. Munstycket har exemplevis gummerade kanter för att minska risken för märken på väggar och möbler. Teleskophandtaget är enkelt att justera i höjd och handtaget har ett avsmalnande grepp som gör det bekvämt för såväl större som mindre händer. Sladdvindan är tyvärr inte automatisk (man måste hålla in knappen) men både att dra in och att dra ut sladden görs friktionsfritt. Detta är en närmast fulländad dammsugare och vi utser den därför till bäst i test.

  • Bäst sugförmåga oavsett underlag, rimlig ljudnivå, påkostade detaljer
  • Ej helautomatisk sladdvinda

Bästa pris hos: