Test: ghd V Gold Max - Breda plattor för långt hår

Produkt: Plattång Prisklass: Premium Uppvärmningstid: 30 sek Automatisk avstängning: 30 min Maxtemperatur: 185 grader Sladdlängd: 260 cm Vikt: 780 Roterande sladdfäste: Ja

Vilken plattång du ska ha beror väldigt mycket på vilken typ av hår du har. Men om du har lite längre, tjockare hår kan du eventuellt behöva en plattång med bredare plattor, då en större yta generellt sett gör det lättare att jobba med en större mängd hår.

Gold Max är ghd:s bidrag till marknaden för breda plattänger. Plattorna är fyra centimeter breda, och precis som andra produkter i ghd:s Gold-kollektion har den en stilig utformning med guldfärgade plattor och svart grepp.

Den har bara en temperaturinställning, 185 grader, men det är genomgående för ghd:s produkter. Uppvärmningen tar 30 sekunder, vilket är längre än vissa konkurrenter i sin prisklass, men inte ovanligt för en bred plattång.

Bred tång är bra, men inte i alla lägen

Gold Max har fått höga betyg i tester, och testarna har bland annat lyft tångens enkla, men snygga design och hur väl den gör jobbet. Bredden på plattorna gör att plattningen blir snabbt avklarad, och en av testarna tyckte att den var klart snabbare än smalare varianter i ghd:s produktlinje.

Makeup and Beauty upplever dock att det medföljande värmeskyddet inte sitter så bra som det borde, och lyfter även problemet med att en bredare tång inte kan göra små lockar. Detta är förvisso ett genomgående problem för breda plattänger, snarare än specifikt för Gold Max.

  • Gör jobbet snabbt
  • Snygg design
  • Bra längd på sladden
  • Kan inte göra små lockar
  • Lite längre uppvärmningstid
  • Bara en värmeinställning
86

Bästa pris hos:

Källor

Cute Hair Day - september 2015
Experttest av ghd V Gold Max

Makeup and Beauty - augusti 2017
Experttest av ghd V Gold Max