0 100 90 1

Test: HIMO Z20 - Kompakt elcykel som är perfekt för stadspendling

Ramtyp: Unisex Modellår: 2020 Antal växlar: 6 Stötdämpare: Odämpad Bromstyp: Skivbroms Vikt: 21,6 kg Spänning: 36 V Motoreffekt: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Batterikapacitet: 10 Ah Laddningstid: 5 timmar Maximal räckvidd: 80 km

HIMO Z20 är en på många sätt annorlunda modell av elcykel jämfört med de andra modellerna i det här testet. Det är en kompakt cykel som också är hopfällbar, så den är väldigt enkel att förvara och lämpar sig kanske främst för pendling i stadsmiljö snarare än landsväg. Den väger dock dryga 20 kg, så kanske ingenting som man vill bära runt på alltför länge.

Cykeln har en digital display som visar avverkat avstånd, hastighet och batterinivå. Det finns tre lägen: vanlig cykling, blandad och ren eldrift. Den klarar av vikter på upp till 100 kg, så även lite större vuxna kan cykla runt på den. Elen räcker i ungefär 80 km och du laddar sedan fullt på bara fem timmar.

Pump ingår, dock en klen sådan
HIMO Z20 får bra betyg av australiensiska Channel News. Testaren berömmer den för den goda prestandan och hastigheten, samt för de tre olika driftslägena. Hon menar också på att det är en snyggt designad cykel och att det är väldigt praktiskt att den går att fälla ihop.

Dock upplever testaren att batteriet laddar ur väldigt fort när du kör på ren eldrift, något som kan upplevas som opraktiskt då det trots allt tar fem timmar att ladda batteriet igen. Det ingår en liten cykelpump som förvaras under sätet, vilket testaren ger plus för, men hon påpekar också att det är en ganska klen pump som inte klara av mer än det grundläggande.

  • Bra prestanda
  • Integrerad färddator och display
  • Hopfällbar
  • Batteriet laddar ur relativt snabbt vid ren eldrift
  • Pumpen som ingår är något klen
  • Kan ej användas med cykelstol
90

Källor

Channel News Australia – november 2020
Experttest av HIMO Z20