Test: Honeywell CS10XE - Ganska trött luftkylare som dock har både dammfilter och kolfilter

Produkt: Portabel AC och luftkylare Kategori: Luftkylare Lokalyta: 16 m² Fläkthastigheter: 4 Fjärrkontroll: Ja Max ljudnivå: 64 dB Köldmedium: Vatten Vattentank: Ja Luftfuktning: Ja Luftavfuktning: Nej Luftrening: Ja Storlek (Höjd): 80 cm Storlek (Bredd): 39.9 cm Storlek (Djup): 34.3 cm

Honeywell CS10XE har enligt uppgift möjlighet att kyla ner en yta på 16 m², så som klimatanläggning lämpar sig bäst för mindre rum. Den är även utrustad med både dammfilter och kolfilter, så den tar hand om vissa av orenheterna i ditt hem.

Utöver fysiska knappar på själva kylaren kan du även göra inställningar med en fjärrkontroll och det finns en digital display som visar vad du har valt. Enligt uppgift från tillverkaren ska kylaren kunna pumpa ut luft som är fyra till sju grader kallare än rumstemperaturen.

Inga smickrande testomdömen

Överlag är Bygga Hus inte särskilt imponerade över den här luftkylaren. De beskriver den som plastig i utförandet och upplever också problem med att vattenluckan öppnas varje gång kylaren flyttas, vilket innebär att allt vatten hamnar på golvet. Till skillnad från en portabel AC slipper du dock slangar och dräneringsrör. Många upplever som en fördel om kylfläkten ska flyttas mellan många rum.

Tyvärr menar Bygga Hus att de inte kunnat uppmäta någon som helst kylning, utan bara ökad luftfuktighet, och när kylningsläget är på så hörs ett plaskande ljud som testaren beskriver som irriterande.

  • Fjärrkontroll
  • Luftrening
  • Kyler dåligt
  • Vattenspill när den flyttas
  • Plaskande ljud vid kylningsläge
77

Bästa pris hos:

Källor

Bygga Hus - juli 2017
Experttest av 5 luftkonditioneringar