Test: Kitchenaid Artisan 175E - Bra prestanda och flera bunkar

Produkt: Köksassistent Prisklass: Premium Kapacitet: 4,8 liter Effekt: 300 W Antal hastigheter: 10 st Turbo/pulsfunktion: Nej Storlek (Bredd): 36 cm Storlek (Höjd): 24 cm Storlek (Djup): 37 cm Vikt: 8,7 kg

Den här produkten levereras med två bunkar, en på 4,8 liter och en på tre liter, vilket såklart är praktiskt du behöver vispa eller blanda fler än en sak vid samma tillfälle. De tio olika hastigheterna regleras med en liten spak på sidan av maskinen. Däremot finns det ingen pulsfunktion, och motorn har en effekt på 300 watt, vilket får räknas som knappt godkänt.

Det följer med fyra olika tillbehör; en ballongvisp, en degkrok, en grovvisp i plast och en grovvisp i metall med silikonvinge. Den sistnämnda är speciellt utformad för att komma åt extra noga runt kanterna på bunken. Vidare är maskinen helt byggd i metall.

Överlag bra, med några få brister

Kitchenaid Artisan 175E får medelhöga betyg av Which?. Testaren är imponerad över maskinens förmåga när det kommer till att göra kaksmet och deg, och resultatet när det gäller att vispa grädde får också plus i kanten. Testaren beskriver också maskinen som enkel att använda, tystlåten och enkel att rengöra.

Which? har inte mycket att anmärka på när det gäller Artisan 175E, men testaren anser bland annat att ballongvispen är något besvärlig att montera och plocka ur. Testaren tycker också att det är svårt att läsa av markeringarna för hastighetsinställningarna och vittnar också om att maskinen tenderar att sprida en del mjöl över köksbänken om man försöker tillsätta mer mjöl under knådningen.

  • Bra resultat
  • Flera hastigheter
  • Stor bunke
  • Något klen motor
  • Ingen pulsfunktion
  • Svårlästa hastighetsmarkeringar
82

Källor

Which? - maj 2018
Experttest av Kitchenaid Artisan 175E