Test: Lego Tec Jussi - Prisvärd vinteroverall med bra slittålighet och smidig passform med mycket rymd

Testår: 2015 Typ: Barnoverall Prisklass: Mellan Vattentäthet: 8 000 mm Andningsförmåga: </=18m2 Pa/W Tejpade sömmar: Ja Maximal tvätt-temperatur: 40 C° Tillgängliga storlekar: 104-152 cl Tillgängliga färger: Turkos, marinblått, limegrön, svart, rosa och lila Tål maskintvätt: Ja Tål torktumling: Ja Tål torkskåp: Ja Maximal tork-temperatur: Låg

Lego Tec Jussi är mjuk och följsam med en genomtänkt design i glada färger. Trots oöm behandling har overallen hållit sig i fint skick. I sömmarna har viss smuts varit svår att få bort men färgen har bestått, även efter tvätt. Vattentätheten på utsidan är god, det har dock hänt att overallen blivit något fuktig i innertyget, men barnet har förblivit torrt och inte frusit. Overallen saknar snöstopp i både ben och ärmar, vilket gör att det blir lättare att föra över overallbenen över vinterskorna eller få igenom vantarna genom ärmarna. Bensluten kan dock upplevas som något trånga då man ska dra dem över stora vinterkängor.

Passformen är god och det har funnits utrymme för ett extra lager kläder. Att den inte är så tight i modellen gör också att den passar många olika kroppsformer. Det finns inga snoddar eller andra detaljer som känns osäkra. Vindtätheten är god och om man för de lättfrusna barnen under de kallaste dagarna kompletterar med ett ullunderställ eller ett mellanlager, så håller Lego Tec Jussi måttet mycket väl med tanke på prisnivån.

  • Smidig passform, bra slittålighet och god vattentäthet, mkt prisvärd
  • Kan behöva kompletteras med ett ullunderställ/mellanlager, fler reflexer önskas