Test: Lego Wear Jenay/Jadon (2016 års modell) - Vindtät overall med följsam passform och bra snöskydd i ärmar och ben

Testår: 2016 Typ: Barn Prisklass: Mellan Vattentäthet: 8 000 mm Andningsförmåga: 3500 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja Maximal tvätt-temperatur: 40 C° Tillgängliga storlekar: 104-152 cl Tillgängliga färger: Röd, Lila, Turkos, Marinblått, Svart, Grön Tål maskintvätt: Ja Tål torktumling: Ja Tål torkskåp: Ja Maximal tork-temperatur: Låg temp., syntet

Lego Wear Jenay, Jadon är en vinteroverall med smidig passform och bra värmehållningsförmåga. Till formen är Jenay, Jadon varken bylsig eller för smal. Även de mest aktiva barnen har varit mycket nöjda med rörelsefriheten de haft i overallen. Ärm- och benöppningarna var i början av vintern ganska tighta, det gav dock med sig efter en viss tids användning och utgjorde på samma gång ett bra snöskydd. Overallen har inga osäkra detaljer, inga lösa snören eller dylikt. Luvan är fäst med små knappar som vid belastning snabbt släpper, vilket känns tryggt då det tar bort kvävningsrisken om luvan skulle fastna någonstans när barnet leker. Utseendet på Lego Wear Jenay, Jadon är rätt neutralt, färgerna är pigga och de ljusa detaljerna vid blixtlås och krage uppskattas. Overallen har varit enkel att tvätta och har inte tappat i färg eller funktion efter det.

Trots att Lego Wear Jenay, Jadon är en lätt och tunn overall så har den haft en mycket bra vindtäthet och barnet har alltid hållit sig varm i den. Overallens andningsförmåga har fungerat bra för de flesta barn, men för de som är väldigt varma så finns risk för att barnet kan bli fuktigt av svetten. Vattentätheten har i stort fått godkänt, efter lång utevistelse i slask så har det hänt att en del väta trängt sig in. Reflexerna är väldigt få och för små för att barnet ska synas ordentligt i mörkret. Det största problemet med Lego Wear Jenay/Jadon är dock den bristande slittåligheten. Efter en vinters lek så har det gått hål på ena knät och det syns slitningar i sömmarna vid midjan. Det gör att overallen inte känns så prisvärd, då livslängden bara blev en säsong. Med förbättrad slittålighet så hade Lego Wear Jenay/Jadon fått ett betydligt högre betyg.

  • Mycket bra och följsam passform, bra snöskydd i ärmar och ben, bra vindtäthet
  • Slits snabbt och mycket, för få reflexer