0 100 80 1

Test: Marshall Kilburn - Kapabel designerhögtalare

Produkt: Bluetooth-högtalare Prisklass: Mellan Mikrofon: Nej Vatten/dammtålig: Nej Trådlös anslutning: Bluetooth Räckvidd: 10 meter AUX-ingång: Ja Batteritid: 20 timmar Laddningstid: 4 timmar Vikt: 3 000 g

Marshall Kilburn må vara en bärbar högtalare med bra batteritid, hela 20 timmar, men det är också en rätt tung pjäs. Hela högtalaren väger tre kilo, vilket är väldigt mycket med tanke på att vissa konkurrerande modeller väger under ett kilo och därför är betydligt mer bärbara högtalare.

Till skillnad från många konkurrenter har den heller ingen inbyggd mikrofon. Dock är räckvidden förhållandevis lång, 10 meter, och om det långlivade batteriet tar slut så tar det bara fyra timmar att ladda det fullt. Den har också en AUX-ingång, så om du har en 3,5 mm-sladd behöver du inte parkoppla med blåtand.

Reglagen får plus i kanten

Marshall Kilburn får höga betyg av Techradar. De är bland annat väldigt förtjusta i känslan i de analoga vreden och strömbrytaren. Testaren beskriver ljudet som överraskande bra och han ger plus för att det går att reglera bas och diskant.

Techradar menar dock att den förhållandevis höga vikten gör den lite mindre portabel än vissa konkurrenter. Testaren tycker också att det är synd att de inte finns någon mikrofon och han saknar även knappar för att styra musikuppspelningen.

  • Snygg
  • Bra ljud
  • Lång batteritid
  • Ingen mikrofon
  • Inte vattentålig
  • Tung
80

Källor

Techradar - juli 2018
Experttest av Marshall Kilburn