0 100 90 1

Test: Marshall Major 3 BT - Kompetenta hörlurar med klassisk design

Kategori: On-ear under 1000 kr Känslighet: 97 dB/mW Frekvensomgång min/max: 20/20 000 Hz Trådlös räckvidd: 10 meter Mikrofon: Ja Pause/play: Ja Volymkontroll: Ja Batteritid: 30 timmar Laddningstid: 3 timmar

Marshall Major 3 har en snygg design som känns igen från andra modeller av on-ear-hörlurar. Även om den här varianten av Major 3 är i första hand trådlös så medföljer en sladd, vilket är praktiskt om exempelvis batteriet skulle ta slut. 3,5 mm-kontakten på hörlurarna gör att andra som har hörlurar med sladd kan koppla in sig på dina hörlurar och lyssna på samma musik som du.

Du kontrollerar musik och samtal med ett kontrollvred på ena kåpan. Du får en generös batteritid på hela 30 timmar vid full laddning. Praktiskt nog går hörlurarna att vika ihop för att förenkla förvaring. Beroende på var du köper hörlurarna så finns det olika färger att välja mellan, antingen vit, svart eller brun.

Kanske inte en så stor uppgradering från föregångaren
Marshall Major 3 BT får tämligen höga betyg när de testas. M3 berömmer dem för den snygga designen och för att de är lättanvända. Trusted Reviews sätter plus för batteritiden och Ljud & Bild menar att de har en bra bas för rockmusik. Ljud & Bild gillar också funktionen att kunna dela musik med sladd.

Testarna är dock inte enbart positiva. M3 menar att priset är lite högt och att det inte är någon större skillnad gentemot föregående generation. Ljud & Bild tycker att diskanten är lite väl vass, och de saknar också en app för equalizer. Betyget hos Trusted Reviews dras ner av att byggkvalitén känns mindre rejäl än kusinen Marshall Mid.

  • Utmärkt batteritid
  • bra bas
  • snygg design
  • Något dyra
  • inte så stor skillnad mot föregångaren
  • diskanten kan upplevas som skarp
90

Bra pris hos:

Källor

M3 - maj 2018
Experttest av Marshall Major 3 BT

Trusted Reviews - augusti 2018
Experttest av Marshall Major 3 BT

Ljud & Bild - februari 2019
Experttest av Marshall Major 3 BT