Test: Mikk-Line Nylon Junior (2016 års modell) - Varm och vattentät overall med mycket bra ärm- och benöppningar

Testår: 2016 Typ: Barnoverall Prisklass: Budget Vattentäthet: 8 000 mm Andningsförmåga: 5000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja Maximal tvätt-temperatur: 40 C° Tillgängliga storlekar: 92-140 Tillgängliga färger: Enfärgat och mönstrat Impregnering: Fluorkarbonfri Maskintvätt: Ja Tål maskintvätt: Ja Tål torktumling: Nej Tål torkskåp: Ja Maximal tork-temperatur: 30 C°

Nylon Junior är en funktionell vinteroverall från Mikk-Line som till ett lågt pris håller hög kvalitet. I likhet med många andra modeller av vinteroveraller så har även Nylon Junior färre reflexer än vad som är önskvärt. Overallen har också problem med att knapparna till fothällorna lossnar snabbt och själva fothällorna slits sönder. Detta är dock två mindre nackdelar med en i övrigt mycket bra vinteroverall. Mikk-Line Nylon Junior andas ordentligt och barnet blir inte svettigt av att ha den på sig, men inte heller kallt. Värmehållningsförmågan uppfattas som mycket god och inte ens under de kallaste vinterdagarna har barnen klagat på temperaturen. Luvan går att ta bort om barnet önskar det. Passformen känns väl anpassad efter ett barns kropp, overallen blir varken för tajt eller bylsig och svår att röra sig i. Det finns inga snören eller andra detaljer som känns som en säkerhetsrisk. Overallen har YKK-dragkedjor som har fungerat bra.

Overallen är väl anpassad för att fungera bra i vardagen och det märks särskilt vid påklädning. Benen är vida, vilket gör det enkelt att få byxbenet över skon. Resåren i mudden i fotändan är väldigt bra och overallen har suttit ordentligt på plats trots att fothällorna snabbt gick sönder. Även ärmarna har bra öppningar som gör det lätt att få igenom en barnhand med en tjock vintervante på. Mikk-Line Nylon Junior är lätt och följsam i designen, släpper inte igenom kalla vindar och får godkänt i slittålighet. Efter en säsongs intensiv användning kan vi se att den på vissa ställen tappat lite i färg och att den nötts något på knäna - men inte så det påverkat funktionen. Vattentätheten har det överhuvudtaget inte varit något problem med. Mikk-Line Nylon Junior är en mycket väldesignad, varm och bra vinteroverall som har ett relativt lågt pris.

  • Varm, vattentät och med mycket bra ärm- och benöppningar
  • Fothällorna går snabbt sönder, för få reflexer