Test: OBH Nordica Legacy 2403 - Säger till när det är dags att avkalka

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Mellan Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Nej Integrerad kaffekvarn: Nej Kapacitet: 1,25 liter Effekt: 1 550 W Kanna: Glaskanna

OBH Nordica Legacy 2403 är en stiligt designad kaffebryggare för dig som vill ha någonting lite mer väldesignat i köket. Designen kan närmast beskrivas som retro och det finns några olika färger att välja på: svart, silver, gräddvit och turkos (produktnumret 2403 syftar på den sistnämnda färgen). 

Kannan är av bra storlek, 1,25 liter, och bryggaren har också ett kalkvarningssystem. Det finns också inbyggd sladdförvaring under basplattan och sådana tämligen grundläggande funktioner såsom droppstopp och automatisk avstängning.

Enkel att hantera

Råd & Rön ger den här bryggaren 77 av 100 i betyg, och den hamnar i mitten av rangordningen i deras test av kaffebryggare. Det som lyfts fram som dess främsta styrka är hanterbarheten, där den får mycket höga betyg för sådana saker som hur enkelt det är att fylla på vatten, hur högljudd den är och hur lätt den är att rengöra. 

Minuspunkterna är förhållandevis få, men Råd & Rön ger låga betyg för bryggarens energiförbrukning. De är heller inte imponerade av temperaturhållningen när man brygger minsta möjliga mängd kaffe, och fylligheten, syran och beskan i kaffet får inte mer än medelhöga betyg. 

  • Automatisk avstängning
  • Droppstopp
  • Kalkvarningssystem
  • Ingen timer
  • Bedöms inte som särskilt energieffektiv
93

Källor

Råd & Rön - november 2018
Experttest av 18 kaffebryggare