Om oss

Bäst-i-Test.se är en oberoende konsumentsite som idag finns i Sverige, Norge och Danmark. Vi genomför produkttester i egen regi och resultaten presenteras här kostnadsfritt till dig som konsument.

Vår filosofi kring produkttester är enkel: Experter genomför testerna och ger sina omdömen och betyg!

Alla som någon gång jobbat med produktutveckling vet att en produkt i praktiken sällan fungerar eller presterar så som man som utvecklare tänkte sig. Mätvärden uppmätta i testlabb brukar inte heller spegla verkligheten. Det beror på att de parametrar som påverkar produktegenskaperna är väldigt många fler i verkligheten än det går att mäta i en fiktiv laboratoriemiljö. Förutom väder, vind och temperatur påverkar även användarens beteende, förväntningar, referensramar och övrig miljö upplevelsen och handhavandet av produkten.

Denna problematik innebär att en produkt måste lämna den kontrollerade miljön i testlabbet för att kunna utvärderas på ett sätt som överensstämmer med hur den kommer att användas och fungera till vardags. För att göra denna utvärdering på ett korrekt sätt krävs erfarenhet och know-how inom den specifika produktgenren. Det ger nämligen en viktig inblick som testlabbet aldrig kan ge; fackkunskap, känsla och intuition. Specialistkunskap helt enkelt. Det är denna infallsvinkel som är vår grund och gör att vi använder oss att duktigt branschfolk som rådgivare och testare när vi utvärderar produkter. Med sin erfarenhet hjälper de oss att kora de bästa och mest prisvärda produkterna.

Exempelvis får duktiga lokalvårdare städa med dammsugarna vi testar. Då vi testar plattänger får proffsiga frisörer använda dem i sitt dagliga arbete. När vi testar brun utan sol låter vi skickliga hudterapeuter använda produkterna i omgångar och på olika hudtyper för bästa resultat. Barnoveraller testar vi under flera månader på ur-och-skurdagis, gräsklippare får klippa kilometer efter kilometer och barnvagnarna får rulla över asfalt, stock och sten, givetvis med ett barn i vagnen. Testarnas utgångspunkt är att använda sin kunskap för att ge dig som konsument kloka infallsvinklar när du intresserar dig för en produkt.

Produkterna vi testar används alltså i experternas dagliga arbetsmiljö och liv istället för att testerna görs i en fiktiv, kontrollerad miljö i ett laboratorium. På så sätt speglar produkttesterna verkligheten. Det gör att vi kan ge dig som konsument bättre köpråd.

Våra tester har så god renommé hos produkttillverkare att flera använder våra utmärkelser i sin marknadsföring. Därför har du kanske sett vår logotyp eller vårt domännamn i reklam på Internet, TV eller i tidningen.