0 100 88 1

Test: Primus - Färgglad termos med praktisk försegling

Prisklass: Budget Volym: 0,75 liter Material: Rostfritt stål Varmhållning: Ingen uppgift Kallhållning: Ingen uppgift Diameter: 8,6 cm Höjd: 26 cm Vikt: 506 g

Termosen från Primus är en så kallad dubbelväggig vakuumflaska, och båda väggarna är tillverkade i rostfritt stål. Ytan på termosen är pulverlackad och finns i en rad färgglada alternativ, såsom grönt, gult och rosa.

Korken är en typ av pop-up-kork som Primus kallar ClickClose. Att hålla flaskan ren är inget större problem då den går att diska i diskmaskin.

Korken imponerar

Icakuriren har både bra och dåliga saker att säga om den här termosen. De är väldigt imponerade av korken, som de menar är väldigt enkel att öppna och stänga. Även det faktum att den går att maskindiska drar upp betyget, liksom att den är enkel att hälla ur.

En sak som testaren på Icakuriren inte gillar är att termosen, enligt henne, är något för stor för att man ska kunna hålla den med en hand om man har “normalstora” händer. Den här termosen får heller inte mer än medelbra resultat på hur väl den behåller temperaturen på innehållet.

  • Praktisk kork
  • Maskindiskbar
  • Enkel att hälla ur
  • Bör inte maskindiskas
  • Kunder ifrågasätter kvalitén på korken
88

Källor

Icakuriren - februari 2013
Experttest av tio termosar