Test: Reima Copenhagen - Slittålig vinteroverall i babymodell, tål vatten och håller värmen väl

Testår: 2015 Typ: Babyoverall Prisklass: Mellan Vattentäthet: 12 000 mm Andningsförmåga: 5 000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja, alla (utom nacksöm) Tillgängliga storlekar: 62 – 98 cm Tillgängliga färger: navyblå, brun, grå, lila, klar/stark rosa Tål maskintvätt: Ja Maximal tvätt-temperatur: 40 °C Tål torktumling: Ja Tål torkskåp: Ja Maximal tork-temperatur: 40 °C

Reima Copenhagen vinner pris för bästa babyoverall. Denna mycket prisvärda vinteroverall är en rymlig modell med dubbel dragkedja för enklare på- och avklädning. Barnen har kunnat röra sig normalt i den. Overallen är försedd med en lite mjukare mudd i halsen för att dragkedjan ej ska skava, och det har fungerat bra för vissa barn medan andra ändå föredragit att dragkedjan ej dras upp hela vägen. Copenhagen andas bra och barnet blir inte svettigt. Tyget har både varit nöt- och rivtåligt. Med tanke på att overallen även finns i storlek för bebisar så är det ett gott betyg att den tål att krypas med. Även tvätt och tork står Copenhagen väl emot utan att skicket påverkas. Passformen är som sagt rymlig och mängden tyg gör den något tung, men samtidigt innebär det att overallen är väl isolerad. Den har också visat sig hålla värmen väl även under riktigt kalla vinterdagar.

Förutom de dubbla dragkedjorna så underlättar även vida ben- och ärmöppningar vid påklädning. Detta då det gör det enkelt att få igenom vantförsedda händer och att dra byxbenen över vinterskorna. Reima Copenhagen har helt enkelt resår i ärmar och ben som fungerar som det är tänkt. Vid extremväder med mycket slask har en av overallernas ärmar och ben blivit fuktiga. I övrigt har overallen en mycket bra vattentäthet som inte släpper igenom fukt, och resårbandet att fästa under skon har varit av hög kvalitet som hållit hela vintern. Precis som hos de flesta overaller så lider även Reima Copenhagen av en brist på reflexer. Sammantaget håller overallen hög klass och klarar av de viktigaste funktionerna med bravur. Det är även en overall som med fördel kan ärvas av yngre syskon. Varm, torr och vindtålig gör att Reima Copenhagen fungerar för små barns lekar vintern igenom.

  • Mycket slittålig, håller värmen väl och vind och väta ute
  • Dåligt med reflexer, något tung