Test: Reima Trondheim - Varm vinteroverall som kan stå emot kalla vindar och tål smuts väldigt väl

Testår: 2015 Typ: Barnoverall Prisklass: Mellan Vattentäthet: 15 000 mm Andningsförmåga: 5 000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja, alla (utom nacke och midja) Tillgängliga storlekar: 92-140 cm Tillgängliga färger: marinblå, brun, grå, gräsgrön, mossgrön, mörk plommon/lila, körsbärsrosa Maskintvätt: Max 40°C Torktumling/Torkskåp: Max 40°C

Reima Trondheim är en vinteroverall av klassiskt snitt, som håller värmen väl och står emot isiga vindar. Overallen har en god andningsförmåga. Passformen är bra, normal till rymlig i storlek, och overallens design känns till största delen funktionell. Huvan har ett extra kardborreband som känns överflödigt, och i overallen finns inbyggda hängslen som inte upplevs fylla någon direkt funktion. Hängslena kan nämligen inte regleras i längd och istället för att hålla overallen på plats så är de ibland i vägen vid på- och avklädning. Trondheim står emot smuts väldigt väl.

Det finns inga särskilda snölås i ärmar och ben på Trondheim, och den är lätt att få på över vinterskor och att dra armarna igenom även om man tagit på vintervantarna i förväg. Det finns ett par fickor men det hade varit önskvärt med ytterligare någon, exempelvis på en ärm. Trondheims slittålighet är normal, färgen har dock visat tendenser på att blekna på vissa partier. Skohällorna håller skiftande kvalitet, på vissa exemplar har de suttit precis som de ska medan de på andra lossnat och försvunnit. Vattentätheten får väl godkänt vid vinterväder, men det finns risk för att overallen tar in fukt vid extrema väderomständigheter. Reima Trondheim är en varm och smidig overall som håller fint för normalt bruk.

Reima meddelar att det extra kardborrebandet på luvan är avsett för att skydda barnet och dess kläder från att fastna i det när luvan inte används. De inre hängslena är till för att man ska kunna ta av sig den översta delen av overallen utan att overallen faller av eller släpar i marken.

  • Varm och vindtålig, står emot smuts bra
  • Har en del onödiga funktioner