Test: Remington Travel Dryer D2400 - Bra blås, men tveksam konstruktion

Produkt: Hårtork Kategori: Resehårtork Värmelägen: 2 st Hastigheter: 2 st Effekt: 1400 W Sladdlängd: 180 cm Upphängningsögla: Ja Volymmunstycke: Nej Joniseringsfunktion: Nej

Remington är kända för att producera hårvårdsprodukter av genomgående hög kvalitet, vare sig det är hårtorkar, plattänger eller annat. Travel Dryer D2400 är en attraktivt prissatt resehårtork, men den har kanske inte lika mycket funktionalitet som vissa konkurrenter.

Motorn är på 1400 watt, vilket den ska ha plus för då det vanligaste bland resehårtorkar är 1200 watt. Handtaget är vikbart, och det medföljer ett munstycke. Det medföljer tyvärr inget volymmunstycke, men det är inget ovanligt för resehårtorkar. Den har heller ingen joniseringsfunktion.

I likhet med många andra resehårtorkar kan du ställa in hårtorken efter vilken nätspänning som gäller i vägguttagen i det land du befinner dig. Med ett litet vred ställer du in den på antingen 120 volt eller 240 volt. Vidare har den två kombinerade hastighets- och temperaturlägen.

Handtaget kan ställa till med problem

Good Housekeeping Institute är tämligen positivt inställda till den här hårtorken. Den får högsta möjliga betyg för ljudnivå och testarna menar att den är tystare än de flesta konkurrenter. Slutresultatet på kort hår får också beröm, och under testet blev varken höljet eller munstycket varma.

Det vikbara handtaget ådrog sig lite kritik, då testarna tyckte att det vek sig lite väl lätt under torkning. Det finns heller inget som håller handtaget på plats i vikt läge. De tyckte också att den var lite stor för en resehårtork och att den inte kändes helt balanserad viktmässigt. Det gick tämligen långsamt att föna längre, tjockare hår.

  • Torkar bra vid tester
  • Billig
  • Ställbar spänning
  • Stor för en resehårtork
  • Sårhanterat handtag
  • Ingen jonisering
82

Bästa pris hos:

Källor

Good Housekeeping - mars 2016
Experttest av Remington Travel Dryer D2400