0 100 85 1

Test: Stiga ST4851 AE - En smidig, batteridriven snöslunga

Prisklass: Budget Typ: Enstegs Arbetsbredd: 51 cm Arbetshöjd: 30 cm Drivkälla: El Effekt: 1,8 kW Elstart: Ja Handtagsvärme: Nej Kastlängd: 6 meter

I Stiga ST 4851 AE har du en smidig liten eldriven snöslunga. Den drivs dock inte med sladd, utan uppladdningsbart batteri. Detta är praktiskt då du har samma rörelsefrihet som med en bensindriven modell, samtidigt som den är miljövänligare än en sådan.

Kastlängden är kortare än hos många konkurrenter, 6 meter, och maskinen saknar handtagsvärme. Det sistnämnda är dock inget ovanligt för modeller med den här prisbilden. Arbetsbredden är god för prisklassen, 51 cm. Då modellen är eldriven har du givetvis elstart på den.

Smidig att använda, men bristande effekt

Den här modellen får medelhöga betyg i ett test på PriceRunner. Den får beröm för att den, liksom många andra eldrivna snöslungor, är kompakt i storleken och inte väger särskilt mycket. Den är såpass smidig att hantera att den kan hängas upp på väggen eller enkelt bäras upp på vinden när den inte används.

Den har dock vissa brister sett till effekten. Testarens upplevelse är att motorns effekt inte räcker till mer än måttliga mängder nysnö och att slungan har det kämpigt med exempelvis blötsnö. Det ingår heller inte något batteri när du köper den här snöslungan, så det måste köpas till, och totalpriset är såpass högt att testaren inte anser att Stiga ST 4851 AE är särskilt prisvärd gentemot en sladdriven motsvarighet.

  • God arbetsbredd
  • Liten och smidig
  • Högt totalpris med batteri
  • Klen motor
85