Test: AEG FFB62400PW - Kan vara både snabb och tyst om så önskas

Produkt: Diskmaskin Kategori: Smal diskmaskin Typ: Halvintegrerad Kapacitet: 9 kuvert Ljudnivå: 45 dB Energiklassning: A++ Justerbar överkorg: Nej Mått (L): 85 cm Mått (B): 44,6 cm Mått (H): 61,5 cm Vikt: Ingen uppgift Vattenförbrukning per diskomgång: 9,9 liter

AEG:s vitvaror ägs sedan mitten av 90-talet av Electrolux, och en hel del funktioner känns igen från Electrolux egna maskiner. Just denna diskmaskin ligger dock betydligt högre i pris än motsvarande maskin med Electrolux-logotyp på.

Några exempel som går igen från koncernkusinerna från Electrolux är en TimeManager-funktion som kan halvera längden på diskprogrammet, att luckan öppnar sig automatiskt mot slutet av torkprogrammet och att maskinen kan stänga av sig automatiskt.

Men det finns ytterligare några smarta funktioner i just den här diskmaskinen. Till exempel kan den känna av hur mycket disk du har laddat i och hur smutsig den är, och utifrån det kan den justera vattenåtgång och hur mycket diskmedel som används.

Satellitsprayarm för bättre sköljning

Det går även att välja ett extra tyst diskprogram, och ett snabbprogram som bara tar en halvtimme. Liksom hos många konkurrenter finns en fördröjning på upp till 24 timmar. Överkorgen har små gummidubbar, som AEG kallar SoftSpikes, som är tänkta att hålla glas på plats medan de diskas. Kan till exempel vara praktiskt för vinglas.

En innovativ funktion med den här maskinen är att den har så kallad satellitsprayarm, vilket är en mindre, roterande spolarm monterad i änden på den roterande armen i botten. Denna är tänkt att ge en större spridning av vatten i maskinen.

De som har köpt den här maskinen är överlag mycket nöjda med den, och flera påpekar att det är en mycket tyst maskin, samtidigt som den ger mycket bra diskresultat. Dock måste vi ge maskinen lite minus i kanten för det något högra priset.

  • Tyst
  • Snabbprogram
  • Satellitsprayarm
  • Dyr
85