0 100 83 1

Test: Electrolux EDE1072PDW - Byggd för att det ska vara lätt att lasta i täcken

Produkt: Torktumlare Typ: Frånluftstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: C Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 69 dB Mått (L): 63 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 85 cm Vikt: 31 kg

För att undvika att kläderna blir alltför skrynkliga roterar trumman i den här torktumlaren åt båda hållen, vilket också bidrar till att kläderna inte fastnar i varandra under torkningen. En extra stor lucka gör det enklare för dig att lasta in skrymmande saker, såsom täcken och kuddar.

Maskinen har både automatiska och tidsinställda program. I fallet med de automatiska programmen kan maskinen själv känna av hur fuktiga kläderna är och avslutar programmet när de är torra. I likhet med många andra moderna torktumlare kan du också senarelägga torkningen.

Vissa saker blir inte helt torra

Överlag är kunderna väldigt nöjda med den här torktumlaren. Bland annat får den beröm för hur mycket som får plats i trumman och för den stora luckan. Installationen bedöms vara enkel och de allra flesta verkar vara av åsikten att den torkar väldigt bra.

Dock anmärks det på vissa håll på maskinens prestanda när det gäller att torka till exempel täcken, kuddar och dunjackor. I vissa fall har maskinen inte lyckats torka sådana saker helt torrt, inte ens på inställning för extra skåpstorrt.

  • Stor lucka
  • Frågetecken kring torkning av täcken och kuddar
83