Test av aktivitetsarmband

Baserat på 24 experttester och recensioner.

Aktivitetsarmband riktar sig främst till dig som vill få ut lite mer av din träning. Tämligen standardiserade funktioner inkluderingar mätning av antal steg, puls och förbrända kalorier, och vissa kan även hjälpa dig övervaka din sömn.

Vi har bedömt nio olika modeller i tre olika prisklasser: budget, mellan och premium. Vi har tagit hänsyn till följande aspekter:

  • Skärmstorlek
  • Vikt
  • Vattentäthet
  • Kompatibilitet med mobiltelefoner
  • Om armbandet kan sätta upp automatiska stegmål
  • Om det finns stegräknare
  • Om det finns sömnövervakning
  • Om armbandet kan mäta förbrända kalorier
  • Batterityp och batteritid

Innehålls­förteckning

Testvinnare

Vi har utsett tre testvinnare - Fitbit Charge 3 blir bäst i test. Xiaomi Mi Band 3 blir bästa budgetaktivitetsarmband och Samsung Gear Fit2 Pro blir bästa premiumaktivitetsarmband.

96
96
95

Därför är Samsung Gear Fit2 Pro det bästa premiumaktivitetsarmbandet

Samsung Gear Fit2 Pro, Garmin Vivosmart HR+ och Garmin Instinct

Därför är Samsung Gear Fit2 Pro det bästa premiumaktivitetsarmbandet

Samsung Gear Fit2 Pro blir vårt val till bästa aktivitetsarmband i premiumklassen. Det har en bra batteritid, en stor display och även kompabilitet med tredjepartsappar. Dock får du olika funktioner beroende på vilken telefon du har, vilket är det som ligger det här armbandet mest till last.

Garmin Vivosmart HR+ har många egenskaper gemensamt med Samsung Gear Fit2 Pro, såsom inbyggd GPS, automatisk aktivitetsavkänning och en stor display. Den får dock viss kritik för sin design och vissa testare är inte helt nöjda med den tillhörande appen.

Garmin Instinct är ett aktivitetsarmband som är fullproppad med användbar teknologi, såsom flera olika system för positionering och ett rejält vattentätt hölje. Men det har också en klart dyrare prisbild än de andra två, och den har heller inte tillgång till Garmins egen plattform för appar.

Funktioner och batteritid

Utöver GPS använder Garmin Instinct även GLONASS, Galileo, kompass och höjdmätare för att fastställa positionen. Den är också vattentät ner till ett djup på hela 100 meter och är även stöt- och värmetålig.

Om du har Spotify Premium kan du offlinesynka spellistor på din Samsung Gear Fit2 Pro och lyssna på musik medan du springer (detta förutsätter dock parkoppling till ett par hörlurar). Garmin Vivosmart HR+ känner automatiskt av om du till exempel går, springer eller simmar, och den kan också känna skillnad på om du springer på plan yta eller i trappor.

Batteritiden på Samsung Gear Fit2 Pro och Garmin Vivosmart HR+ är som mest fem dagar, vilket är inom ramen för vad som kan anses vara standard idag. Garmin Instinct kan dock klara sig så länge som 14 dagar på en laddning, förutsatt att den är i vanligt klockläge hela tiden.

95
93
89

Därför är Fitbit Charge 3 det bästa aktivitetsarmbandet

Fitbit Charge 3, Garmin Vivosmart 4 och Polar A370

Därför är Fitbit Charge 3 det bästa aktivitetsarmbandet

Fitbit Charge 3 blir vårt val för bästa aktivitetsarmband i mellanprisklassen. Den kan automatiskt känna av typ av aktivitet och den visar också vilken “pulszon” du befinner dig i för att du ska kunna optimera din träning. Avsaknaden av GPS ådrar sig en del kritik.

Så är även fallet med Garmin Vivosmart 4. Dock kan den, med rätt tillbehör, mäta syresättning i blodet, och den kan också hjälpa dig hålla stressen i schack. Den har ett lättviktigt, lätthanterligt format.

Polar A370 har en tillhörande app som kan lagra en oerhörd mängd statistik åt dig och även hjälpa dig planera både träning och återhämtning. Liksom de andra två saknar den inbyggd GPS-sensor och testare upplever den som klumpig.

Funktioner och batteritid

Både Garmin Vivosmart 4 och Fitbit Charge 3 har en batteritid på upp till sju dagar i klockläge, vilket är en ganska bra siffra, men samtidigt inget ovanligt för aktivitetsarmband idag. Polar A370 är något blygsammare på den fronten, med en batteritid på fyra dagar.

Som nämns ovan mäter Fitbit Charge 3 hjärtzoner, vilket är olika nivåer av puls som är lämpliga för olika typer av träning. För maximal fettförbränning, till exempel, bör du ligga mellan 50 och 69% av din maxpuls. Den känner också automatiskt av vilken typ av aktivitet du gör.

93
92
91

Därför är Xiaomi Mi Band 3 det bästa budgetaktivitetsarmbandet

Xiaomi Mi Band 3, Fitbit Charge 2 och Garmin Vivofit 4

Därför är Xiaomi Mi Band 3 det bästa budgetaktivitetsarmbandet

Xiaomi Mi Band 3 är i våra ögon det bästa aktivitetsarmbandet av de tre modellerna i den här prisklassen. Den utmärker sig främst genom en imponerande lång batteritid, en låg vikt och en del smarta funktioner gällande integrationen med sin smartphone. Det enda som ligger den till last är att vissa testare har några saker att anmärka på vad gäller pulsmätaren och sömnövervakningen.

Fitbit Charge 2 har den största displayen av de här tre modellerna, men det är också den enda som inte är helt vattentät och det är också den tyngsta. Den beskrivs dock som lättanvänd och den tillhörande mobilappen får beröm, men det lämnas frågetecken för meddelandefunktionen.

Garmin Vivofit 4 är den enda av de här tre modellerna, och för den delen den enda av alla nio modeller i hela det här testet, som inte har ett uppladdningsbart batteri. Den drivs istället av ett knappcellsbatteri, vilket ger en mycket lång batteritid. Även den lämnar dock en del att önska gällande att visa meddelanden direkt på skärmen.

Funktioner och batteritid

Om Xiaomi Mi Band 3 är i konstant klockläge så räcker batteriet upp till 20 dagar på en full laddning. Om du aktiverar pulsmätningen så är dock batteritiden mer blygsamma tre dagar som mest. Fitbit Charge 2 har en batteritid på upp till fem dagar, vilket inte är något utöver det vanliga.

Det är som sagt Garmin Vivofit 4 som sticker ut hakan med gällande batteritiden. Knappcellsbatteriet ska, enligt Garmin, räcka i upp till ett år, trots sådana saker som att skärmen till exempel är på konstant. Användandet av engångsbatteri är också praktisk på det sättet att du inte behöver tänka på att armbandet ska laddas med jämna mellanrum.

En fiffig funktion med Xiaomi Mi Band 3 är att när du kan låsa upp din telefon utan lösenord om du har armbandet precis intill. Fitbit Charge 2 har ett så kallat Relax-läge, där armbandet coachar dig i hur du ska andas för att bli så lugn och avslappnad som möjligt.