0 100 91 1

Test: AL-KO Comfort 51.0 SP-A - Bästa bensindrivna gräsklippare

Effektiv, men tung gräsklippare

Kraftkälla: Bensin Klippyta: 1800 m² Motoreffekt: 2.1 kW Klippbredd: 51 cm Vikt: 35.3 kg Ljudnivå: 89 dB Uppsamlare: Ja, 60 liter Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 8 cm Antal höjdlägen: 7 st

Den här gräsklipparen är utrustad med AL-KO:s så kallade 4INONE-system, vilket ger dig ett flertal valmöjligheter på hur gräsavfallet ska hanteras. Du kan antingen samla gräset i uppsamlaren, kasta ut det genom sidoutkastet eller använda bioklippningsfunktionen. Skulle du välja att använda uppsamlaren så rymmer den hela 60 liter gräs.

Klippbredden är bra, 51 cm, och med hjälp av en spak på sidan av maskinen kan du välja mellan de sju olika höjdinställningarna. Lägsta klipphöjd är 3 cm och högsta är 8 cm. Gräsklipparen är självgående och har en maximal klippyta på 1800 m².

Byggkvalitén lämnar vissa frågetecken
Comfort 51.0 SP-A får näst högst betyg av alla bensindrivna gräsklippare i PriceRunners test av gräsklippare, och den rankar även högt hos Råd & Rön. PriceRunner berömmer den bland annat för att den är lättstyrd, funktionsrik och har en god klippförmåga. Även hos Råd & Rön får den höga betyg för hanterbarhet och klippförmåga.

Råd & Rön upplever den däremot som väldigt bullrig och de menar också att den drar mycket bensin. De ger även minus i kanten för att den är tung att bära runt på. PriceRunner drar ner på betyget på grund av en bristande byggkvalitet och för att den vibrerar väldigt kraftigt.

  • Bra klippbredd
  • Klipper mycket bra
  • Bra storlek på uppsamlare
  • Tung
  • Högljudd
  • Vibrerar mycket
91

Källor

Råd & Rön – april 2020
Experttest av 66 gräsklippare

PriceRunner – april 2020
Experttest av 24 gräsklippare