Test: ASUS RT-AC88U - Riktigt kraftpaket

Produkt: Router Prisklass: Premium Wifi-standard: 802.11ac Trådlös säkerhet: WEP, WPA, WPA2, WPS Minne: 128 MB Ram: 512 MB Processor: 1,4 GHz Överföringshastighet: 3167 Mbps Frekvensband: Två Brandvägg: Ja USB: 3.0 Antal LAN-portar: 8 Antal antenner: 4

Om du har behov av att ansluta ett flertal enheter till routern med sladd kan ASUS RT-AC88U vara något för dig. Den har hela åtta LAN-portar, vilket bör täcka upp de flestas behov. En av LAN-portarna kan användas som en extra WAN-port, och du kan också kombinera två LAN-portar för att få en snabbare anslutning.

Liksom de flesta routrar idag har den dubbla frekvensband och kan uppnå en total överföringshastighet på hela 3167 Mbps. Processorn är dubbelkärnig och ligger på 1,4 GHz. Det finns ingen mobilapp för att göra inställningar på routern, utan detta görs via en webbaserad tjänst.

Testfavorit

Cnet jämför i sitt test den här routern med lyxbilsmärket Lexus. Vid tiden för testet var det den snabbaste routern Cnet hade testat. Testaren ger också mycket beröm till användargränssnittet, som han beskriver som mycket funktionsrikt och enkelt att använda. Antalet LAN-portar får också plus i kanten.

Minusposterna är få, men bland annat anmärker testaren på placeringen av USB 3.0-porten, som sitter framtill på routern, vilket han menar kan leda till en röra av sladdar om man väljer att ansluta en skrivare eller hårddisk till routern. Testaren anser också att routern är dyr, men värd sitt pris.

  • Dual band
  • Stabil anslutning
  • 8 LAN-portar
  • Inte helt praktisk placering av USB 3.0-porten
90

Källor

Cnet - december 2015
Experttest av ASUS RT-AC88U