0 100 90 1

Test: DockATot Grand - Ombonat och extremt rymligt babynest med bäddmått som funkar upp till 3 års ålder

Yttermått: 125x60 cm Bäddmått: 91x30 cm Kanthöjd: 14 cm Material: Överdrag av 100% bomull Tvättråd: Överdrag, madrass och innertub kan maskintvättas, madrasskyddet handtvättas

DockATot Grand är ett stort babynest. Så stort att det ibland beskrivs som en myspöl snare än som ett nest. Att välja ett babynest som är över en meter långt till en nyfödd bebis kan verka udda, och DockATot Grand rekommenderas främst för åldrarna 9 månader till 3 år. Men faktum är att babynestet faktiskt funkar helt okej även för bebisar som är yngre än så. Och väger man in möjligheten att använda DockATot Grand från födseln så får användningstiden anses som inget annat än fantastisk.

Storleken på DockATot Grand går inte att anpassa. Babynestet har precis lagom höga kanter, som är fasta men ändå mjuka. Kanterna känns inte för mycket för en bebis som är 3–4 månader, men ger samtidigt en ombonad miljö även för ett äldre barn. På ena långsidan av DockATot Grand finns ett handtag. Det är så litet att det ser underdimensionerat ut, men tack vare att babynestet väger så lite går det ändå utmärkt att bära det i bärhandtaget.

Extremt rymligt babynest som funkar upp till 3 år

Babynestet är mjukt från start, men blir faktiskt ännu mysigare efter en tvätt. Hela DockATot Grand, förutom madrasskyddet, går att tvätta i tvättmaskin. Att babynestet kan tas isär i delar är ett stort plus. Det gör att men enkelt kan slänga in bara överdraget i tvättmaskinen, om fått en fläck eller känns solkigt.

DockATot Grand

För många är babynestet en produkt som främst används under första halvåret. I det faller är DockATot Grand inte rätt produkt, och kan nog uppfattas som alldeles för dyrt. Men vet man med sig sedan tidigare att ens barn gillar babynestet och gärna fortsätter sova i det även när spädbarnsfasen är passerad, då känns priset för detta babynest genast mer rimligt. Är man på jakt efter ett babynest som är så rymligt som möjligt, så är DockATot Grand en fullträff.

 

Komfort: 8 Funktionalitet: 8 Kvalitet: 9 Prisvärde: 8

  • Mycket rymligt bäddmått, lång användningstid, lätt att tvätta, ombonad och mysigt
  • Högt pris