0 100 60 1

Test: Doomoo Cocoon - Stort och mjukt babynest som kommer med ett avtagbart midjeband för bebisen

Yttermått: 90x50 cm Bäddmått: 65x28 cm Kanthöjd: 14 cm Material: Överdrag: 75% ekologisk bomull, 5% elastan och 20 % polyester, Inre överdrag: 100% polyester, Madrass: Polyuretanskum, Fyllning: Polyester Tvättråd: Maskintvätt 30 grader

Doomoo Cocoon är ett mycket gosigt och mjukt babynest. Kanterna har en bra höjd för att få nestet att kännas ombonat, men är samtidigt tillräckligt mjuka för att man bekvämt ska kunna amma bebisen i babynestet. Hela babynestets botten utgörs av meshtyg. Å ena sidan är tyget väldigt skönt och gör att babynestet får en luftig känsla. Å andra sidan så har meshtyget en tendens att dra åt sig skräp, damm och ludd. Det gör att man ofta behöver städa ur babynestet innan man kan lägga ned bebisen igen.

Vill man tvätta Doomoo Cocoon ordentligt så går det att köra babynestets överdrag i tvättmaskin på 30 grader, efter att man tagit ur madrass, fyllning och sidorna. Babynestet kan tvättas utan att materialet påverkas, och tack vare att tyget är lite stretchigt så är det enkelt att montera ihop det igen. Cocoon är ett rymligt babynest, som känns lite för stort i barnvagnens liggdel, men räcker länge om det används i sängen eller på soffan.

Mjukt babynest med avtagbart midjeband

En detalj som sticker ut hos Doomoo Cocoon är midjeband som sitter fast i babynestets botten. Bandet ska fästas runt barnets kropp. Tanken är att det ska hindra en sovande bebis från att vända sig till mage. Idéen är god, och är det något man är orolig för är detta babynest ett utmärkt val. Midjebandet går att ta bort, om man föredrar att använda Doomoo Cocoon utan det.

Doomoo Cocoon

Precis som andra babynest kan även Cocoon öppnas upp och stängas igen i fotändan. Det görs med ett kardborrband. Tyvärr fungerar detta kardborrband så där. Det fäster inte särskilt bra och går hela tiden upp av sig själv. Kardborren tenderar även att fastna i stickade kläder och filtar, något som stundvis irriterar.  Utöver dessa få minus är Doomoo Cocoon ett mjukt och rymligt babynest, som känns prisvärt jämfört med många andra babynest av samma storlek.

 

Komfort: 8 Funktionalitet: 6 Kvalitet: 7 Prisvärde: 8

  • Mycket mjukt och gosig, rimlig prissättning, lätt att amma över kanten
  • Meshtyget drar åt sig skräp, kardborrband som går upp och fastnar i tyger