0 100 97 1

Test: Berg Champion 430 cm - Byggd för bättre studs

Kategori: Premium Skyddsnät ingår: Ja Form: Rund Max Personvikt: 120 kg Antal fjädrar: 128 st Höjd: 95 cm Bredd kantskydd: 38 cm Storlek: 430 cm

I likhet med andra studsmattor från Berg så har Grand ett skyddsnät med en överlappande öppning som dessutom är självstängande. För att åstadkomma bästa möjliga studs har den här studsmattan ett så kallad Twin Spring-system och en matta som släpper igenom 50% mer luft än vissa andra mattor, vilket ger mindre luftmotstånd.

Mattan har en viktgräns på fullt godkända 120 kg och ett kantskydd klätt i PVC som är 38 cm brett. Kantskyddet har dessutom ett övre och undre lager i PVC som är 0,55 mm tjockt vilket tjänar till att förlänga kantskyddets livslängd. Alla monteringsdelar till både skyddsnätet och själva studsmattan är gjorda i stål för maximal hållbarhet.

Bra studs och lätt att montera

Berg Champion utses till bästa premiumval i ett test av studsmattor på PriceRunner (testet är dock gjort på den modell som är 500 cm i diameter). Den får bland annat beröm för att har hög byggkvalitet och en spänstig studs. Att det finns montageinstruktioner på video på YouTube drar också upp betyget.

Även om den medföljande bruksanvisningen är tydlig nog så tycker testaren att det är synd att den inte finns på svenska. Testaren upplever dessutom att muttrarna till “Comfort”-nätet (det finns två olika nät till den här studsmattan) kan vara något svåra att få på plats.

  • Välbyggd
  • Bra studs
  • Skyddsnät ingår
  • Ingen bruksanvisning på svenska
  • Något krångliga muttrar
97