0 100 96 1

Test: Berg Favorit Comfort 430 cm - Rejäl i konstruktionen

Produkt: Studsmatta Kategori: Mellanklass Skyddsnät ingår: Ja Form: Rund Max Personvikt: 120 kg Antal fjädrar: 96 st Höjd: 90 cm Bredd kantskydd: 38 cm Storlek: 430 cm

Kantskyddet är 38 cm brett, 2 cm tjockt över ramen och 1 cm tjock över fjädrarna. Skummet är vattenavvisande och klätt i PVC för att vara så väderbeständigt som möjligt. Ramen har en zinkbeläggning som ska göra även den mer långlivad och beskonad från rost.

Även fjädrarna till mattan är zinkbehandlade för att ge rostskydd, och själva mattan klarar av vikter på upp till 120 kg. Mattan hamnar 90 cm över marken, vilket är en vanlig höjd för studsmattor som inte är nedgrävda. Det medföljer ett säkerhetsnät som ger en totalhöjd på 189 cm och som har en överlappande, självstängande öppning.

Kanske inte helt lättmonterad

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut ger den här studsmattan höga betyg, bland annat sett till ramarna och benen, studsens mjukhet och studsförmågan. De beskriver konstruktionen som grov och kraftig och menar på att den är enkel att ta sig i och ur. De bedömer också risken att en fot kommer in mellan fjädrarna eller utanför nätet som liten.

Det SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut ger lite lägre betyg för är främst monteringen (vilken de har uppmätt till närmare tre timmar), samt manualen. Även vissa köpare menar att det är svårare att montera studsmattan än vad de hade önskat, bland annat på grund av anvisningarna i manualen.

  • Skyddsnät medföljer
  • Mer än godkänd viktgräns
  • Robust
  • Montering och manual upplevs som krånglig av vissa
96