Test: Black+Decker PD1200AV-XJ - Speciellt utformad för bilen

Produkt: Handdammsugare Typ: Sladdansluten Dammbehållare: 0,5 liter Ljudnivå: 80 dB Sladdlängd: 5 meter Effekt: Ej applicerbart Filter: Tvättbart Vikt: 1,9 kg

Black+Decker PD1200AV-XJ, som även kallas Auto Dustbuster, är utformad för att fungera som bildammsugare. Den går till exempel bara att ansluta till ett 12-voltsuttag (standard i bilar) och inte till ett vanligt uttag. Sladden är fem meter lång, vilket är fullt godkänt. 

Det ingår inte några extra tillbehör till den här dammsugaren, men det långsmala munstycket som medföljer har integrerad borste som går att fälla ut. Dammsugaren väger 1,9 kg, vilket inte är något utöver det vanliga. Detsamma kan sägas om dammbehållaren, som rymmer 0,5 liter damm 

Bra funktionalitet, men hundhår är lite svårt

Den här dammsugaren har recenserats av The Car Stuff. De ger den mycket beröm för hur praktisk den är med hänvisning till anslutningen till 12-voltsuttaget i bilen. Testaren tycker också att den dammsuger bra och att sladden är av en bra längd. Den inbyggda borsten till munstycket får också plus i kanten. 

Testaren har egentligen inga minuspunkter, men han lyfter dock fram att sladden till dammsugaren gör att den bara går att använda i bilen och att den inte har något sladdlöst läge. Han menar också att prestandan kanske inte är helt hundra när det gäller att dammsuga upp hundhår.

  • Bra till bilen
  • Bra längd på sladden
  • Integrerad borste till munstycket
  • Går endast på 12-volt
  • Har lite svårt med hundhår
89