0 100 89 1

Test: Black+Decker PV1820L - Munstycket anpassat för flexibilitet

Produkt: Handdammsugare Prisklass: Premium Dammbehållare: 0,44 liter Ljudnivå: 85 dB Batteritid: 10 min Laddningstid: 240 min Filter: Tvättbart Vikt: 1,38 kg

Black+Decker har tänkt på flexibilitet när de har designat den här dammsugaren. Munstycket kan vridas 200 grader för att lättare komma åt i trånga utrymmen och har dessutom en integrerad borste för känsliga ytor samt ett listmunstycke, även det integrerat, för att komma åt till exempel mellan soffkuddar och bilsäten.

Hela dammsugaren är vikbar för att göra den enklare att förvara. Dammbehållaren är genomskinlig för att man enklare ska kunna se när den börjar bli full och dammsugaren har så kallad cyclonic action som förhindrar att dammet fastnar i filtret. En indikator på dammsugaren talar om när batteriet börjar ta slut.

Batteriet lämnar en del att önska, enligt testare

PV1820L har recenserats av Top Ten Vacuums och de ger den högt betyg, med bara ett par anmärkningar. De tycker att den är behändig att använda och enkel att rengöra, och att den har en imponerande sugkraft för sitt lilla format. De beskriver också de integrerade extramunstyckena som praktiska och enkla att fälla ut.

Däremot anser de att livslängden på batteriet och laddningstiden lämnar en del att önska. Testaren är heller inte helt säker på hur användbart det är att det går att vinkla munstycket, såvida man inte dammsuger ovanpå möbler.

  • Bra sugkraft
  • Integrerade tillbehör
  • Enkel dammtömning
  • Testare upplever batteritiden som något kort
89

Källor

Top Ten Vacuums - februari 2018
Experttest av Black+Decker PV1820L