0 100 83 1

Test: Bosch BHN14090 - Kompakt, men grundläggande

Produkt: Handdammsugare Prisklass: Mellan Dammbehållare: 0,3 liter Ljudnivå: 75 dB Batteritid: 12 min Laddningstid: 960 min Filter: Tvättbart Vikt: 1,2 kg

Det här är en förhållandevis kompakt dammsugare, den väger drygt ett kilo och är knappt 40 centimeter lång. Detta medför dock också att dammbehållaren är tämligen liten, då den bara rymmer 0,3 liter. Men BHN14090 är designad för att ha ett högt luftflöde och kunna bibehålla sugkraften även när påsen börjar bli full.

Den är stiligt designad i svart och silver och det finns en indikator på dammsugaren som talar om när det är dags att ladda batteriet. Batteriet räcker i tolv minuter och behöver runt fjorton timmar för att ladda fullt. Det medföljer ett långsmalt fogmunstycke som gör det lättare att komma åt i smalare utrymmen.

Rekommenderas inte till mattor

Köparna på Amazon.de är inte överdrivet förtjusta i den här dammsugaren. Bland de positiva sakerna nämns att dammsugaren är liten och behändig, samt att den klarar av damm och smulor på bordsskivor och annat på ett bra sätt. Det medföljande fogmunstycket får också en del beröm.

Däremot så är det många som påpekar att batteritiden är i kortaste laget, och att laddningen tar väldigt lång tid. Det är också flera som upplever att dammsugaren har det kämpigt om det rör sig om något annat än lätt smuts på hårda underlag, till exempel djurhår i mattor och liknande. Vissa önskar också att det hade funnits någon förvaring för extramunstycket.

  • Lätthanterbar storlek
  • Har svårt med mattor
  • Liten dammbehållare
83