0 100 80 1

Test: Bosch GHP 5-55 Professional - Proffsmaskin som kanske inte är så användarvänlig

Prisklass: Premium Kraftkälla: Eldriven Max tryck: 130 bar Slanglängd (meter): 8 Effekt: 2,2 kW Vattentemperatur: 50° Vattenförbrukning: 520 liter/timme Vikt: 19,4 kg

Bosch GHP 5-55 Professional är en maskin som av Bosch räknas in i deras serie av maskiner för proffs, vilket också markeras av maskinens blå färg. Den kan åstadkomma ett gott vattentryck på 130 bar och slangen är av bra längd. Maskinen klarar också av extra varmt varmvatten på upp till 50 grader, snarare än de 40 grader som är vanligare med billigare maskiner. Den kan också pumpa vatten själv ur en vattenkälla utan vattentryck.

Du får dock inte med några andra tillbehör än standardmunstycket till den här modellen. Det munstycket är dock en så kallad 3-i-1-modell. Du kan välja mellan bred eller smal stråle, och den smala strålen går att växla mellan högt och lågt vattentryck. Noteras bör att munstycket monteras genom att skruvas på, snarare än någon form av snabbfäste som annars är vanligt hos högtryckstvättar.

Prestandan är god, men den är för dyr
I ett test hos PriceRunner får GHP 5-55 Professional direkt låga betyg. Det som talar för den är at den har en hög prestanda och god byggkvalitet. Munstycket är vinklat längst ut, vilket testaren menar gör det enklare att tvätt exempelvis under en bil.

Ovan nämnda system med att munstycket skruvas på får dock mycket kritik, och testaren menar att man bör använda polygrip för att se till att allting sitter som det ska. GHD 5-55 Professional får också minus i kanten för att det inte följer med några tillbehör och att det helt saknas slangvinda, något som gör att maskinen upplev som för högt prissatt.

  • Bra tryck
  • Hög temperatur
  • Dyr
  • Inga medföljande tillbehör
  • Ingen snabbkoppling för munstycket
80

Källor

PriceRunner – mars 2020
Experttest av 9 högtryckstvättar