0 100 91 1

Test: Bosch SKS62E22EU - Bästa bänkdiskmaskinen

Smart för att vara en bänkdiskmaskin

Produkt: Diskmaskin Kategori: Bänkdiskmaskin Kapacitet: 6 kuvert Ljudnivå: 48 dB Energiklassning: A+ Justerbar överkorg: Ja Mått (L): 45 cm Mått (B): 55 cm Mått (H): 50 cm Vikt: 21,3 kg Vattenförbrukning per diskomgång: 8 liter

För att vara en bänkdiskmaskin har den här maskinen förhållandevis många smarta funktioner och ett flertal användbara program.

Bland annat har den en VarioSpeed-funktion, som kan halvera programtiden. Det finns utöver det ett snabbprogram som bara tar en halvtimme. Den har också ett automatiskt program och sensorer som kan känna av hur smutsig disken är och hur mycket vatten som behövs.

Det finns också ett intensivprogram, som känns igen från fullstora diskmaskiner, som diskar med högre tryck och högre temperatur. Det går också att ställa in maskinen på att torka extra torrt och ställa in fördröjning om du skulle vilja.

Tystgående

Det är en så kallad EcoSilence-motor, som är extra tyst, extra energieffektiv och förbrukar minimalt med ström. Den har heller inga kolborstar, vilket gör den ytterligare tystare, och ljudnivån landar på imponerande 48 decibel.

Kundnöjdheten på den här maskinen är hög, köparna är nöjda med hur rent den diskar och hur tyst den är. Vissa anmärker dock på att det är svårt att ställa in djupa tallrikar och skålar så att det står stabilt. Men sammantaget blir det ändå vår testvinnare.

  • Snabbprogram
  • Tyst
  • Intensivprogram
  • Svårt att ställa in djupa tallrikar och skålar
91