Test: Bosch SMV68MD02E - Bäst i test

Tystlåten och med stilren lucka

Produkt: Diskmaskin Kategori: Standardbred diskmaskin Typ: Integrerad Kapacitet: 14 kuvert Ljudnivå: 42 dB Energiklassning: A++ Justerbar överkorg: Ja Mått (L): 81,5 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 55 cm Vikt: 42 kg Vattenförbrukning per diskomgång: 9.5 liter

Bosch SMV68MD02E är en tystlåten diskmaskin, i standardläge ligger ljudnivån på 42 dB, men det går också att köra den i ett extra tyst läge som drar ner ljudet lite ytterligare till 39 dB. Skulle du ha extra bråttom så går det också att korta ner tiden på programmet med upp till 66%.

Att få glas helt rena är inte det lättaste, men SMV68MD02E har ett specialprogram för glas som diskar på 40 grader, justerar spolglanstemperaturen och förlänger torktiden. Maskinen är så skonsam mot glas att du till och med kan låta den diska dina fina kristallglas.

I övrigt så har den ett intensivprogram för kastruller, en funktion för att automatiskt justera vattenförbrukningen efter hur smutsig disken är och en lucka utan handtag som öppnas med ett enkel tryck på fronten. Maskinen projicerar också disktiden på golvet.

Vissa saker blir inte lika rena

Råd & Rön ger den här diskmaskinen 69 av 100 i betyg. De tycker bland annat att den är mycket bra på att torka bestick och glas, både på standardprogram och ekoprogram. Även tallrikar torkar den bra. Sett till diskresultat så klarar den av det mesta på ett bra sätt.

Dock ger Råd & Rön lägre betyg för hur bra maskinen är på att diska kastruller, och torkningen av dessa får lägsta möjliga betyg. Testarna är också av den åsikten att maskinens huvud- och ekoprogram är för långa. De ger också minus för hur lätthanterat diskmedelsfacket är.

Totalt sett blir det här ändå vår testvinnare för den här prisklassen.

  • Tyst
  • Handtagslös lucka
  • Speciellt glasprogram
  • Dåliga betyg på rengöring av kastruller i ett test
94

Bästa pris hos:

Källor

Råd & Rön - februari 2019
Test av 135 diskmaskiner

Tretti
Kundrecensioner av Bosch SMV68MD02E