0 100 92 1

Test: Bosch WAU28UE9SN - Bäst i test

Tystlåten tvättmaskin som låter dig korta ner programmen

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Mellan Typ: Frontmatad Energiklassning: C Kapacitet: 9 kg Ljudnivå: 48 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 84,8 cm Mått (B): 59,8 cm Mått (H): 59 cm Vikt: 70 kg

Bosch WAU28UE9SN är en tvättmaskin som rymmer en ganska god mängd tvätt, 9 kg. Det finns så klart maskiner med rymligare trumma, men även för en familj borde 9 kg kapacitet duga bra. Om tvättkorgen skulle börja svämma över så har Bosch en funktion som kallas VarioSpeed, där längden på programmen kortas avsevärt (som mest med 65%), vilket underlättar för att kunna hantera större mängder på kortare tid.

På framsidan sitter en digital display som väldigt tydligt visar info om återstående tid, valt program och annat. Trumman har ett speciellt mönster för att minimera slitage på kläderna och maskinen kan själv justera mängden vatten som används beroende på hur mycket tvätt du har lastat i.

Kunde kanske ha haft fler program
Den här tvättmaskinen får överlag höga betyg av både testare och köpare. Råd & Rön ger den 68 av 100 i betyg med i synnerhet högt betyg för tvättresultatet och hur väl den centrifugerar. Det som köparna berömmer den mest för är att den är tystlåten.

Däremot så upplever vissa som har köpt den att programurvalet känns begränsat, och att VarioSpeed-funktionen bara funkar på vissa av dem drar också ner helhetsintrycket. Vad Råd & Rön anbelangar så är det främst längden på programmen och sköljningen av syntetplagg som ger minus i kanten.

  • God kapacitet
  • Vissa program kan kortas ner
  • Tystlåten
  • Vissa köpare upplever programurvalet som begränsat
  • Inte den bästa sköljningen av syntetplagg
92