0 100 93 1

Test: Bosch WAU28US8SN - Bästa billiga tvättmaskin

Långlivad tvättmaskin med generös garanti

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Budget Typ: Frontmatad Energiklassning: C Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 49 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 84,8 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 59,8 cm Vikt: 69,2 kg

Bosch WAU28US8SN är en tvättmaskin som du bör kunna ha en lång tid framöver, då den har en borstlös motor för extra lång livslängd. Bosch lämnar till och med 10 års garanti på själva motorn. Den borstlösa motorn medför också att maskinen är tyst, enligt Bosch är ljudnivån så låg som 49 decibel.

I övrigt har den en del funktioner som känns igen från andra modeller från Bosch, till exempel möjligheten att korta ner vissa program med så mycket som 65%. Maskinen kan själv också justera vattenmängden automatiskt efter mängden tvätt och trumman har ett speciellt mönster för att minimera slitaget på kläderna.

Överlag bra testresultat, men lite högljudd
Råd & Rön har både bra och dåliga saker att säga om den här tvättmaskinen. Den får väldigt höga betyg för tvättresultatet, både för bomullsplagg och syntetplagg. Råd & Rön menar också att maskinen centrifugerar väldigt bra. Den uppmätta vattenförbrukningen är också låg, liksom ljudnivå vid tvätt.

Ljudnivån vid centrifugering är dock inte lika imponerande och får direkt dåliga betyg. Råd & Rön tycker heller inte att det är särskilt enkelt att lasta i och ta ur tvätt, och de menar också att sköljningen av syntetplagg kunde ha varit bättre.

  • Mycket bra tvättresultat
  • Låg ljudnivå vid tvätt
  • Bra kapacitet
  • Högljudd centrifugering
  • Sköljningen upplevs som bristfällig i vissa fall
93