0 100 92 1

Test: Bosch WAXH2E0LSN - Välbyggd tvättmaskin som är fullspäckad med funktioner

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Premium Typ: Frontmatad Energiklassning: C Kapacitet: 10 kg Ljudnivå: 48 dB Centrifugshastighet: 1 600 rpm Mått (L): 84,8 cm Mått (B): 59,8 cm Mått (H): 59 cm Vikt: 83 kg

Bosch WAXH2E0LSN är en tvättmaskin som är fullproppad med smarta funktioner och som nästan sköter sig själv. Till att börja med har den wifi-uppkoppling och du kan styra den med en mobilapp. Där har du bland annat en Easy Start-guide som hjälper dig välja precis rätt program för det du ska tvätta just nu.

Maskinen har också ett system som kalla iDos, vilket automatiskt doserar tvättmedel och väljer vattenmängd efter mängden tvätt du har lagt i. Du får även en speciell funktion för att tvätta bort envisa fläckar, bland annat fett och rödvin. Liksom med många andra Bosch-maskiner finns ett 30-minuters snabbprogram och möjlighet att korta ner de längre programmen med upp till 65%.

Många funktioner, men kanske för många?
Bosch WAXH2E0LSN får se sig slagen av endast två andra tvättmaskiner i Råd & Röns stora test. Några saker som sticker ute lite extra är hur bra slutresultatet blir, samt hur bra maskinen centrifugerar. Även de som har köpt den är väldigt nöjda med den, bland annad på grund av byggkvalitén, ljudnivån och alla funktioner.

Råd & Rön är desto mindre imponerade av ljudnivån i samband med centrifugering, samt sköljning av tvätten. De menar också att symbolerna på kontrollpanelen inte är alltför enkla att först sig på. Bland kunderna är det inte många som har något att anmärka på, men vissa tycker att det är krångligt att få till wifi-anslutningen och att det finns lite för många program att välja på.

  • Wifi-anslutning
  • Hög kapacitet praktisk doseringsteknik
  • Högljudd centrifugering
  • Anslutningen till wifi framstår som krånglig
92