0 100 82 1

Test: Bosch WTW85L48SN - Kan torka små mängder väldigt snabbt

Typ: Värmepumpstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: A++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 65 dB Mått (L): 84,2 cm Mått (B): 59,9 cm Mått (H): 59,8 cm Vikt: 50,1 kg

Om du inte behöver torka mer än en liten mängd kläder så kan den här torktumlaren ha plaggen torra på bara 40 minuter. För känsliga plagg finns ett så kallad SensitiveDry-system, där varm luft strömmar in från alla sidor och trumman försiktigt vänder runt kläderna.

Självrengörande kondensor är snudd på standard bland moderna torktumlare, och WTW85L48SN är inget undantag. Hela torktumlaren är byggd för att kunna bibehålla energiklassningen A++ även när maskinen har några år på nacken.

Imponerar inte nämnvärt på testare

Råd & Rön ger den här torktumlaren förhållandevis lågt betyg, 51 av 100. Det som drar upp betyget mest är energiklassningen, där Råd & Rön mäter energiåtgången både med bomullsplagg och syntetplagg, och hur skrynkliga kläderna är efter torkning.

De aspekter där den här torktumlaren får allra lägst betyg är längden på programmen, hur jämnt den torkar bomullsplagg och hur lätt det är att fylla och tömma maskinen. Den får även minus i kanten för sådana saker som effektiviteten i kondensorn, hur enkelt det är att välja program och ljudnvån.

  • Snabbprogram för små mängder
  • Självrengörande kondensator
  • Långa program
  • Ojämn torkning
  • Upplevs som högljudd
82

Källor

Råd & Rön - september 2019
Experttest av 30 torktumlare