Test: Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 - Byggd för att städa upp efter hunden

Produkt: Dammsugare Typ: Premium Ljudnivå: 74 dB Filter: HEPA HEPA-klass: HEPA 13 Motoreffekt: 800 W Energiklass: C Sladdlängd: 8 m Vikt: 6,7 kg Aktionsradie: 11 m Påsvolym: 3 L

Om du har djur hemma som släpper kopiösa mängder hår så kan Bosch BGS5335 vara något för dig att överväga. Bosch marknadsför den som en dammsugare som är bra just för att dammsuga djurhår. För det ändamålet har den med en speciell ProAnimal-borste i munstycket. Om den skulle behöva rengöras kan du plocka ur rullen utan att behöva ta loss hela munstycket.

Den här dammsugaren använder ingen påse, utan dammet samlas i en behållare som du manuellt tömmer vid behov. Dammsugaren har sensorer som ser till att den alltid arbetar med optimal effekt, och den har även ett självrengörande filter. Huruvida filtret behöver rengöras kontrolleras automatiskt av sensorer. Effekten är ställbar med ett vred ovanpå dammsugaren.

Dammsuger bra, men inte så energisnål som man hade kunnat önska

BGS5335 får medelhöga betyget 69 av 100 av Råd & Rön. Dammsugarens förmåga att suga upp djurhår och att dammsuga i springor och mellanrum får höga omdömen, så även hur bra luftfiltret fungerar och hur hållbar dammsugaren är. Ljudnivån får också plus, och den uppmätta nivån i Råd & Röns test är lägre än den officiella siffran.

Däremot så har BGS5335 bara energiklass C, och den får också minus i kanten för energiförbrukningen. I testet anmärks även på flera aspekter med dammsugarens hanterbarhet, bland annat rengöringen, byte av filter, förmåga att dammsuga mattor och hur behändig den är när man dammsuger trappor.

  • Bra på djurhår
  • Tyst
  • Bra luftfiltrering
  • Låg energiklass
  • Krånglig att dammsuga trappor med
83

Bästa pris hos:

Källor

Råd & Rön - januari 2019
Experttest av 117 dammsugare