Produkt: Bluetooth-högtalare Prisklass: Budget Mikrofon: Ja Vatten/dammtålig: Ja Trådlös anslutning: Bluetooth Räckvidd: 9 meter AUX-ingång: Nej Batteritid: 6 timmar Laddningstid: 4 timmar

Om det är så att en bluetooth-högtalare även har mikrofon så kan du också, beroende på din telefons funktioner, använda den till telefonens röststyrningsfunktioner. Bose SoundLink Micro har till exempel stöd för både Siri och Google Assistant, vilket innebär att du inte behöver ta upp telefonen ur fickan om du råkar ha den kopplad till den här högtalaren.

En annan smidig funktion med den här högtalaren är att den ger röstinstruktioner om när uppkopplingen är upprättad och vilken telefon som den är ansluten till. Den meddelar också batterinivå när man slår på den. Tyvärr saknar den AUX-ingång, så bluetooth är det enda sättet att ansluta till den. Det är också en behändigt liten bluetooth-högtalare.

Bra ljud, men är den inte lite tung?

Den här högtalaren får toppbetyg av Mobil, som ger den hela 9 av 10 i betyg. Testaren är väldigt förtjust i den kompakta storleken och menar också på att han är positivt överraskad över hur bra ljudet är. Han beskriver detaljåtergivningen som utmärkt och att det bara är på den djupaste basen som högtalaren visar på några brister i ljudet.

Testaren har egentligen ingenting att anmärka på, dock slås han av hur tung högtalaren är för sin storlek och jämför den med vikten av två mobiltelefoner. Detta är dock en mindre synpunkt och testaren menar att högtalarens egenskaper i övrigt väger upp detta mer än väl.

  • Bra ljud
  • Röståtergivning
  • Vattentålig
  • Ingen AUX-ingång
  • Upplevs i test som något tung
83

Bästa pris hos:

Källor

Mobil - januari 2018
Experttest av Bose SoundLink Micro