0 100 92 1

Test: Braun M90 - Bästa reserakapparat

Enkel att göra ren

Produkt: Rakapparat Typ: Reserakapparat Batteritid: 60 min Batterityp: AA Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Nej Förvaringväska ingår: Nej

Det ingår ingen förvaringsväska när du köper den här rakapparaten, men den har ett vridbart reseskydd för bladen som automatiskt låses på plats antingen i öppet eller stängt läge. Detta är praktiskt om apparaten till exempel behöver packas ner i en väska.

En annan behändig funktion är att den här rakapparaten har en liten, utfällbar skäggtrimmer, vilket inte är helt vanligt för reserakapparater. Rengöring underlättas också av att maskinen går att skölja i rinnande vatten, och den går att använda om huden är fuktig eller med raklödder. Vidare drivs apparaten av AA-batterier, vilka ger ungefär en timmes användning.

Välbyggd, men jobbar inte särskilt snabbt

ShaverCheck ger den här rakapparaten 4 av 5 i betyg. Testaren berömmer den bland annat för att byggkvalitén är mycket god och för att det är en lättviktig och mångsidig maskin. Den inbyggda skäggtrimmern får också plus i kanten, liksom det inbyggda reseskyddet och det faktum att den är sköljbar.

Däremot så identifierar testaren vissa brister när det gäller maskinens prestanda, då det tar lång tid att raka sig och maskinen tycks fungera bäst på kortare stubb. Testaren drar slutsatsen att den inte är lämplig för tjockare eller längre skäggstrån, och han tycker även att maskinen inte är lika kompakt som andra reseanpassade rakapparater.

Den här rakapparaten blir vår testvinnare i den här kategorin.

  • Tål våtanvändning
  • Inbyggd trimmer
  • Inbyggt reseskydd
  • Förvaringsväska ingår inte
  • Bäst för kort stubb
92

Bra pris hos:

Källor

Shavercheck - mars 2019
Experttest av Braun M90