0 100 98 1

Test: Braun Series 7 7790cc - Bästa linjära rakapparat

Anpassar sig efter ditt skägg

Produkt: Rakapparat Typ: Linjär Batteritid: 50 min Laddtid: 1 timme Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Ja Förvaringväska ingår: Ja

För att komma åt så nära som möjligt använder Braun Series 7 7790cc så kallad Sonic-teknik, vilken gör att apparaten kan anpassa sig efter ditt skägg för att ge bästa möjliga rakning. Är skägget för långt kan du klippa ner det med den inbyggda trimmern. Rengöringen löser du med den medföljande rengöringsstationen, men du kan också skölja huvudet under rinnande vatten.

Laddningen går snabbt, batteriet är fullt på en timme. Detta har 7790cc gemensamt med många moderna rakapparater på marknaden. Skulle du ha glömt ladda apparaten kan du dessutom snabbladda fem minuter för att få tillräckligt med ström för att hinna göra klart rakningen.

Bra byggd med bra batteritid
Testarna på Shaver Check är överlag mycket imponerade av den här rakapparaten. De beskriver det som en produkt med tydlig byggkvalitet, och de berömmer den för den goda batteritiden och den användbara rengöringsstationen. De bedömer den också som en produkt som är bra för känslig hud.

Testaren ger vidare plus för att de utbytbara delarna håller väldigt länge, vilket är ett plus ur ekonomisk synvinkel. Att apparaten kan användas medan den laddas får också plus i kanten. Minustecknen är inte många, men testaren menar på att även om resultatet blir bra så finns det apparater till liknande pris som rakar tätare.

  • Inbyggd trimmer
  • Snabbladdning
  • Går att skölja under kranen
  • Inte lika tät rakning som vissa konkurrenter
98

Källor

Shaver Check - april 2019
Experttest av Braun Series 7 7790cc