0 100 98 1

Test: Braun Series 7 7865cc Wet&Dry - Utmärkt resultat och snäll mot huden

Produkt: Rakapparat Typ: Linjär Batteritid: 50 min Laddtid: 1 timme Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Ja Förvaringväska ingår: Ja

Det här kan enklast beskrivas som en rakapparat där du inte behöver göra så mycket jobb själv. Den har flera smarta funktioner som gör rakningen enklare och även en sådan sak som rengöringen har Braun gjort lite enklare för dig.

Bland annat har den en så kallad Sonic-teknologi som gör att apparaten anpassar sig automatiskt efter hur tjocka dina skäggstrån är, och justerar intensiteten därefter. Om du vill prova dig fram finns det knappar på handtaget där du själv kan ställa in intensiteten i fem olika steg. Givetvis har den också Brauns ActiveLift-system för att lyfta upp plana skäggstrån.

Huvudet har fyra olika skärelement, för att ge dig en tätare rakning. Apparaten går att skölja av under kranen, men Braun skickar också med en rengöringsstation som utöver rengöringen också laddar och smörjer apparaten. Om du är ute och reser så anpassar sig apparaten automatiskt efter spänningen i vägguttaget.

Få som överträffar den på komfort

På ShaverCheck har de många bra saker att säga om den här rakapparaten. De tycker bland annat att byggkvaliteten är god och att den ligger bra i handen. Testaren tycker också att batteritiden är utmärkt, och rakningen beskriver han som utmärkt, även om han anser att det finns konkurrenter som ger en närmare rakning.

Testaren kallar den här apparaten för en av de allra bästa när det kommer till komfort. Han uppger att han har känslig hud, men att han ändå aldrig upplevde någon irritation efter att ha använt den här rakapparaten och att det bara är dyrare apparater från Braun som överträffar den.

En sak ShaverCheck däremot inte gillar är displayen som visar batteriinformation, som testaren anser är otydlig och förvirrande. Han tycker även att huvudet är snudd på omöjlig att rengöra för hand, och han kommer dessutom inte helt överens med rengöringsstationen. Den har ingen torkfunktion, och rengöringsvätskan behöver några timmar för att dunsta, vilket testaren anmärker på.

På det stora hela är det ändå en kvalitetsprodukt med mycket god prestanda som Braun har tagit fram, och att komforten är så hög ska inte underskattas. Den är dock en av de dyrare rakapparaterna i det här testet, men prestandan väger upp det och den blir vår testvinnare i den här kategorin.

  • Anpassar sig efter skägget
  • Skonsam
  • Automatisk spänningsjustering
  • Rengöringen är kanske inte så genomtänkt
  • Dyr
98

Källor

Shavercheck - januari 2019
Experttest av Braun Series 7 7865cc Wet&Dry