Test: Broil King Baron 490 - Bästa premiumgasolgrill

Gott om brännare

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Premium Typ: Vagn/stativ Antal huvudbrännare: 4 Huvudbrännareeffekt: 11.4 kW Antal sidobrännare: 1 Typ av tändning: Elektrisk Bredd grillyta: 64 cm Djup grillyta: 44 cm Sidobord: Ja, fast Termometer: Ja

Broil King Baron 490 är utrustad med hela 4 huvudbrännare, en sidobrännare och dessutom en rotisseribrännare. Huvudbrännarna är av så kallad dual tube-typ, som ska ge jämnare värmefördelning. Sidobord på båda sidor ger goda avställningsytor och det finns dessutom upphängningsmöjligheter för redskap och annat på båda sidor.

Sidoborden är praktiskt nog fällbara, vilket kan underlätta vid förvaring av grillen. Grillytan är gjord av gjutjärn och det finns även en varmhållningshylla. Locket har inbyggd termometer och grillen är dessutom godkänd för att kunna förvara gasoltuben i skåpet undertill, vilket är praktiskt om du inte vill ha tuben stående bredvid.

Hög kvalitetskänsla

M3 ger den här grillen högt betyg. De tycker bland annat att grillen känns rejäl och att kvalitetskänslan är mycket bra. De berömmer grillen för att den har väldefinierade grillzoner och att grillningen är effektiv och snabbt avklarad.

Å andra sidan tycker de att det är lite svårt att grilla på lägre temperaturer och att få till en låg temperatur på rotisseriebrännaren. Expressen anmärker på att grillen är svår att rengöra och att termometern visar fel temperatur. I deras rosttest uppstår rost på locket, sidohyllorna och tändarna.

Den här grillen blir vår testvinnare för den här prisklassen.

  • Hög byggkvalitet
  • Tydliga grillzoner
  • Gott om avställningsyta
  • Svårt att grilla på låg temperatur
  • En testare upplever problem med termometern
  • Rengöringen upplevs som krånglig
97

Bästa pris hos:

Källor

M3 - maj 2019
Experttest av 8 gasolgrillar

Expressen - maj 2018
Experttest av fem gasolgrillar