0 100 79 1

Test: Candy CDCP 8/E - Rymmer förhållandevis mycket disk

Kategori: Bänkdiskmaskin Kapacitet: 8 kuvert Ljudnivå: 51 dB Energiklassning: A+ Justerbar överkorg: Nej Mått (L): 44 cm Mått (B): 55 cm Mått (H): 50 cm Vikt: 26 kg Vattenförbrukning per diskomgång: 8 liter

För att vara en bänkdiskmaskin (med det kompakta format som det ofta medför) så har Candy CDCP 8/E plats för tämligen mycket disk. Det vanligaste är att en bänkdiskmaskin har plats för sex kuvert, men den här modellen har plats för åtta kuvert. Inte helt oanvändbart om du exempelvis har middagsbjudning.

Tyvärr går det inte att höja och sänka överhyllan, vilket drar ner flexibiliteten något, men detta är å andra sidan inte ovanligt för en bänkdiskmaskin. Ljudnivån ligger på blygsamma 51 dB och energiklassningen är A+, inte heller detta är något ovanligt för en bänkdiskmaskin.

Har det kämpigt med kastruller

Den här modellen får blygsamma betyg av Råd & Rön. Det som den får mest beröm för är hur väl den diskar och torkar bestick och koppar på huvudprogrammet (på ekoprogrammet blir betyget något lägre). Även tallrikar diskas och torkas väl, och luckan bedöms som lätt att hantera. Plus i kanten även för manualen och kvalitetsintrycket.

Tyvärr får CDCP 8/E direkt usla betyg i några avseenden, exempelvis diskning och torkning av kastruller på både huvudprogrammet och ekoprogrammet. Även torkning av plastlådor får dåligt betyg, liksom vattenförbrukningen och längden på diskprogrammen.

  • Plats för åtta kuvert
  • Låg ljudnivå
  • God energiklassning
  • Ingen justerbar överkorg
  • Dålig på att diska kastruller
  • Långa program
79