0 100 83 1

Test: Candy CDP 2D947W-86 - En diskmaskin som överlag gör det den ska

Kategori: Smal diskmaskin Typ: Integrerad Kapacitet: 9 kuvert Ljudnivå: 47 dB Energiklassning: A++ Justerbar överkorg: Ja Mått (L): 85 cm Mått (B): 45 cm Mått (H): 57 cm Vikt: 38 kg Vattenförbrukning per diskomgång: 9 liter

Candy CDP 2D947W-86 kan kanske beskrivas som en diskmaskin som gör det den ska utan att sticka ut. Den har de flesta av de funktioner man kan förvänta sig av en smal diskmaskin i den här prisklassen, såsom justerbar överkorg och plats för nio kuvert.

Den har sju olika program, och det finns även en expressknapp som kortar ner programmen om det skulle råka vara så att du har bråttom. Det går också att fördröja starten med upp till 24 timmar. Bland programmen finns ett ekoprogram, ett speciellt program för glas och ett intensivprogram för hårt smutsad disk.

Svårt att få plats med vissa sorters disk

Alla som har köpt den här diskmaskinen är inte helt och hållet nöjda med den. Överlag tycker de flesta att det är en bra maskin som gör det den ska och att den är prisvärd. Gällande tvättresultatet får den främst beröm för hur den normalt smutsad disk.

Den får däremot kritik för att den inte klarar exempelvis kastruller med ingrodd smuts, och vissa har också problem med att få plats med djupa tallrikar och skålar på ett bra sätt, liksom längre köksknivar.

  • God energiklassning
  • Snabbprogram
  • Svårt att få plats med skålar och djupa tallrikar
83