Test: Clatronic HS 2631 - Bästa sladdansluta handdammsugare 

Lätt att bära runt och god räckvidd

Produkt: Handdammsugare Typ: Sladdansluten Dammbehållare: 0,8 liter Ljudnivå: 73 dB Sladdlängd: 6 meter Effekt: 700 W Filter: Tvättbart Vikt: 1,6 kg

Med en grå design som kan framstå som alldaglig kanske det här inte är den stiligaste handdammsugaren, men den är inte utan fördelar. Vikten är inte helt obetydliga 1,6 kg, men det medföljer en axelrem som gör det enklare att bära runt på den i hemmet.

Sladden är dessutom generös med en längd på sex meter, vilket ger den en god räckvidd. Effekten ligger på 700 watt, vilket är svårt att överträffa. En ljudnivå på 73 decibel är fullt godkänt, och utöver standardmunstycket levereras den här dammsugaren med en dammsugarslang.

Beskrivs som behändig av kunderna

Den här dammsugaren får överlag mycket goda omdömen av köparna. Den får plus för hur bra sugkraften är, samt hur behändig den är att använda, inte minst med den medföljande axelremmen. Den beskrivs som en utmärkt produkt att använda i bilen.

De som har något att anmärka på med den här modellen ifrågasätter hur god byggkvaliteten är. I vissa fall har plasten blivit sliten efter en tids användande, och det vittnas också om att det har ramlat ur lösa delar ur dammsugaren vid tömning av dammbehållaren. Överlag blir den ändå vår testvinnare i den här kategorin.

  • Bra sugkraft
  • Lång räckvidd
  • Generös dammbehållare
  • Byggkvaliteten kan vara tveksam.
96