Test: Cylinda DM 3158 - Billigare, men därmed inte sämst

Produkt: Diskmaskin Kategori: Standardbred diskmaskin Typ: Halvintegrerad Kapacitet: 14 kuvert Ljudnivå: 42 dB Energiklassning: A+++ Justerbar överkorg: Ja Mått (L): 92 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 57 cm Vikt: 42 kg Vattenförbrukning per diskomgång: 10 liter

Den billigaste av de standardbreda diskmaskiner i testet, men därmed inte helt funktionsfattig. Det är den enda av de tre som är halvintegrerad, vilket innebär att kontrollerna för maskinen sitter på framsidan av luckan istället för på övre kanten som på en helintegrerad.

Maskinen har högsta möjliga energiklassning, A+++, och en kapacitet på hela 14 kuvert. Detta är ett klart plus, då 13 kuvert är det allra vanligaste hos maskiner med den standardiserade bredden 60 cm. Den har också en speciell bestickhylla, som placeras ovanför den övre korgen. Den övre korgen har för övrigt separat spolning.

Automatisk avstängning

Det finns också ett varierat urval av program, till exempel ett automatiskt program, ett program för snabbdisk, intensivdisk för t.ex. kastruller och ett 30 minuter långt snabbprogram. Det går också att välja till förlängd torktid, fördröjd start eller körning för halv maskin. Maskinen stänger av sig automatiskt.

Råd & Rön ger maskinen minus för längden på diskprogrammen, men desto högre betyg för till exempel energiförbrukning och kvalitetsintryck. Det lägre priset till trots kan den inte riktig mäta sig när det kommer till funktioner, även om det är en kapabel maskin.

  • Bra pris
  • Bra utrymme
  • Långa program
92

Bästa pris hos:

Källor

Råd & Rön - februari 2019
Test av 135 diskmaskiner