0 100 82 1

Test: Cylinda TK 5470 - Ett program för varje ändamål

Typ: Kondenstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: B Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 65 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 59 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 36 kg

Cylinda TK 5470 är en torktumlare som ger dig en lång rad alternativ på hur du ska torka dina kläder. Den har nämligen 16 olika program för olika ändamål, till exempel för jeans, babykläder eller snabbprogram på mellan 10 och 60 minuter. Det finns dessutom ett luftningsprogram på tio minuter som kan användas för att fräscha upp dina plagg.

Luckan på den här torktumlaren är omhängningsbar, så den borde passa i de flesta badrum oavsett layout. Tumlaren är utrustad med en fuktsensor som gör att programmet stoppas när tvätten är torr. Kondensvattnet töms automatiskt med slang, så du behöver inte tänka på att behållaren måste tömmas.

Bra för bomullsplagg, men inte lika bra för syntet

Den här torktumlaren är en av många modeller som testats av Råd & Rön, men den får inte mer än medelhöga betyg. Det som imponerar mest på testarna är hur väl den torkar bomullsplagg och hur den skyddar syntetplagg från övertorkning. Även torktiden, jämnheten i torkningen av bomullsplagg och hanteringen av vattenbehållaren får tämligen höga betyg.

På minussidan får den låga betyg för hur lättbegriplig manualen är och hur lätt det är att välja program. Att fylla på och tömma maskinen och att rengöra kondensorn bedöms inte heller vara särskilt enkelt. Annat som drar ner betyget är effektiviteten i kondensorn, ljudnivån och torkningen av syntetplagg.

  • Belysning i trumman
  • Automatisk tömning av kondensvatten
  • Uppfräschningsprogram
  • Att välja program upplevs som svårt
  • Tveksam torkning av syntetplagg
  • Bedöms vara högljudd
82

Bra pris hos:

Källor

Råd & Rön - september 2019
Experttest av 30 torktumlare