0 100 91 1

Test: Dyson V7 Trigger - Hög prestanda till högt pris

Produkt: Handdammsugare Prisklass: Premium Dammbehållare: 0,5 liter Ljudnivå: 85 dB Batteritid: 30 min Laddningstid: 210 min Filter: Tvättbart Vikt: 1,7 kg

Om du äger en skaftdammsugare från Dyson med löstagbar handenhet kommer du känna igen utförandet på den här handdammsugaren. Den är byggd i grå plast med röda och blå detaljer, samt en genomskinlig dammbehållare. Det medföljer ett kombinationsmunstycke, ett fogmunstycke samt ett motordrivet munstycke.

Dammbehållaren rymmer 0,5 liter och kan enkelt tömmas genom att man öppnar en lucka, håller V7 Trigger över sopkorgen och sedan drar i en spak på dammsugaren. Den har två olika effektlägen, Max och Powerful. Max-läget ger dig extra effekt i upp till sex minuter, men detta påverkar batteritiden. Vid standardeffekt räcker batteriet en halvtimme och laddas upp igen på 3,5 timme.

Prestandan är på topp

I en recension på Your Best Digs får V7 Trigger goda omdömen. Den får plus för sin mycket goda sugförmåga och testaren förundrades över hur många väldigt små partiklar som dammsugaren plockade upp. Den presterade även bra när det gällde att dammsuga upp djurhår och processen att tömma dammbehållaren beskrivs som mycket smidig.

Som med många andra av Dysons produkter så är den största minusposten priset, något som även Your Best Digs tar upp. V7 Trigger är betydligt dyrare än många konkurrenter och den goda prestandan till trots kan priset vara svårt att motivera. Men om du är ute efter bästa möjliga handdammsugare och priset inte är något hinder kan denna vara väl värd att överväga.

  • Bra batteritid
  • Mycket god sugkraft
  • Flera medföljande tillbehör
  • Dyr
  • Något tung
91

Källor

Your Best Digs - mars 2019
Experttest av Dyson V7 Trigger