Test: Dyson V8 Absolute - Bland det bästa man kan köpa, men det kostar

Produkt: Dammsugare Typ: Skaft Ljudnivå: 82 dB Dammbehållare: 0,5 liter Löstagbar handenhet: Ja Laddtid: 5 timmar Filter: Tvättbart Batteritid: 40 min Vikt: 2,6 kg

Dysons V8-serie har väldigt lite gemensamt med andra skaftdammsugare vad gäller designen. Istället för att ha dammbehållaren nere vid munstycket sitter den uppe vid handtaget, vilket ger den ett något udda utseende. Detta är dock inte helt opraktiskt, då hela den övre delen utan att böja sig ner går att plocka loss och använda som en handenhet.

Dyson hävdar att deras V8-motor har högre effekt än någon annan skaftdammsugare på marknaden, och de menar också att filtret i dammsugaren kan filtrera luften så väl att utblåsluften är renare än luften du andas. Batteriet räcker i upp till 40 minuter och dammsugaren går på full effekt ända tills batteriet är slut.

Om det skulle vara något område i din bostad som är mer svårstädat än de andra så går det att aktivera ett maxläge som ger extra sugkraft i upp till sju minuter. Utöver det vanliga munstycket medföljer ett munstycke med mjuk vals, ett motordrivet miniverktyg samt tre ytterligare tillbehör för olika ändamål.

Dammsugaren laddas i en väggmonterad dockningsstation.

Kan mäta sig med det mesta

Trusted Reviews ger V8 Absolute högsta möjliga betyg och beskriver den inte bara som en utmärkt skaftdammsugare, utan en utmärkt dammsugare överlag med en prestanda som kan konkurrera med många konventionella golvdammsugare.

Trusted Reviews var även mycket förtjusta i föregångaren V6 Absolute, men beskriver V8 Absolute som en klar förbättring. Bland annat anser de att tömningen av dammbehållaren är klart mycket bättre på den nyare modellen. De är också mycket nöjda med batteritiden och funktionen i de medföjande tillbehören.

Om det är något de har att anmärka på så är det att dammbehållaren, som bara rymmer 0,5 liter, snabbt blir full, i synnerhet om man har husdjur. Men då det är så enkelt att tömma behållaren menar de att det är ett mindre problem. De hymlar heller inte med det höga priset, men anser att produkten är värd pengarna.

  • Löstagbar handenhet
  • Flera medföljande tillbehör
  • Dyr
  • Liten dammbehållare
87

Källor

Trusted Reviews - mars 2019
Experttest av Dyson V8 Absolute